Lørdag, 9. maj 2020 - af Marie Krakau

Mary og Frederik afslører: Det skal vi lave lørdag aften

Kronprinsparret.
Kronprinsparret.
Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsparret fortæller på Instagram, hvad de skal lave lørdag aften. Og de håber, at du vil være med.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kan se frem til en hyggelig lørdag aften hjemme i Kancellihuset i Fredensborg, hvor de fra sofaen skal se Det kongelige Teaters musikforestilling "Højskolesangbogen". 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mens coronakrisen har støvsuget teatrene for publikummer og lukket samtlige af landets scener ned, har Det kongelige Teater lanceret KGL Xtra, en streamingservice, der gør det muligt at se nogle af teatrets forestillinger hjemme fra stuerne. Og det er herfra, at kronprinsparret lørdag aften kl. 20 skal se den anmelderroste forestilling, som de ikke fik set, da den spillede over flere omgange i Skuespilhuset i København. Det fortæller de i en post på Instagram. 

Gennem de seneste måneder er flere og flere strømmet mod fællessangen, og den danske sangskat har dannet rammen om et fællesskab, styrket af bl.a. daglig morgensang og ugentlig fællessang. Også kronprinsessen har været en aktiv del af dette initiativ, og har både ønsket en morgensang hos Phillip Faber og sendt en hilsen direkte ud i stuerne under sidste fredags fællesang. Og det er mange af de sange, som vi alle har sunget med på, som Frederik og Mary kan glæde sig til at genopleve, når de sætter sig til rette i sofaen lørdag aften for at se "Højskolesangbogen", en musikforestilling hvis historie fortælles, som navnet antyder, gennem nogle af de smukkeste, mest rørende og mest populære sange fra Højskolesangbogen. 

Vil samle danskerne

På Instagram fortæller kronprinsparret, at de håber, at de ikke er de eneste, der vil sætte sig og opleve forestillingen lørdag aften. De vil gerne samle danskerne om den utraditionelle teateroplevelse, og de skriver, at deres håb er, at flere har lyst til at være med, når de kl. 20 trykker play. 

Vil du være med til at se "Højskolesangbogen" så kan du klikke her, hvor du også finder mange af Det kongelige Teaters andre forestillinger, som er blevet gjort tilgengægelig for streaming. 

Du kan se hele kronprinsparrets Instagram post her:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden