Torsdag, 16. marts 2023 — af Julie Nolsöe

Mary og Frederik deler billeder og video fra udflugt med børnene: Det var til stor glæde for os alle seks

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. 
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. 
Foto: Kaspar Wenstrup
I et nyt opslag på kongehusets Instagram-profil deler kronprins Frederik og kronprinsesse Mary nu en række personlige billeder og en video fra en udflugt med alle fire børn

Familietid og ny viden på én og samme tid.

Sådan har kronprinsfamilien netop kombineret to gode ting på en ganske særlig familieudflugt.

I et nyt opslag på kongehusets Instagram-profil deler kronprinsparret nu en række billeder og en fin video fra deres besøg på Rosenborg Slot, som er statskuddet på en helt særlig række udflugter, som alle seks medlemmer af familien vil tage med på.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På rundturen vil de besøge slotte og museer rundt om i landet - og første stop var altså Rosenborg Slot i København, hvor de hørte om Oldenborgerne og tiden fra valgkongedømme over enevælde til konstitutionelt monarki.

 - En særlig kongelig fortælling....

Sådan indledes opslaget på Instagram, som er underskrevet af kronprinsparret.

De skriver videre:

- Vores børn er ikke altid lige begejstrede for at besøge museer, kirker eller lytte til historiske fortællinger. Det bliver lettere, når historiefortælleren har stor indlevelsesevne, og når historien handler om ens egen familie.

"Det ønsker vi som forældre"

I opslaget sætter kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ord på, hvorfor de historiske udflugter er vigtige for dem som familie:

- Monarkiet er dybt forankret i dansk historie og kultur. Historie er en vigtig grundsten for at forstå den tid, vi lever i, hvem vi er som folk, og hvad der binder os sammen. Vores børn vokser op med historie på væggene og i gangene, men alligevel ønsker vi som forældre og kronprinspar at give historien videre til næste generation (og genopfriske vores egen) på en spændende måde.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Længere nede afslutter de teksten med ordene:

- Og det var til stor glæde for os alle seks.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden