20. sep. 2012
Af af Anna Johannesen

Mary og Frederik er vilde med Ægget

Inden kronprinsparret forlod São Paolo, nåede de at beundre dansk møbeldesign på museum i byen.

For nogle år siden fik kunsteren Tal R den idé at skifte læderet i Arne Jacobsens verdensberømte stol "Ægget" ud med patchwork i alle mulige farver og variationer. Stofferne er hentet fra alverdens lande, og der er nu blevet lavet 50 stole, som møbelfirmaet Fritz Hansen har vist på udstillinger over hele verden.

Tirsdag blev de præsenteret for kronprinsparret i São Paulo, og Frederik og Mary var MEGET begejstrede. Tal R er en god ven af Frederik, så ud over oplevelsen med de mange farvestrålende variationer af Ægget fik Frederik og Mary også en længere snak med Tal R, som i øvrigt er en af de kunstnere, der var med til at udsmykke kronprinsparrets palæ på Amalienborg. Hans billede hænger i Frederiks private kontor.

De 50 Ægget-stole er udstillet på MuBE i São Paulo, et museum, der er kendt for sin skulptursamling. Efter besøget fløj Frederik og Mary til Rio de Janeiro, hvor det officielle besøg fortsætter de næste par dage.
BILLED-BLADET følger parret tæt og bringer på torsdag reportager og masser af dejlige billeder fra det kongelige besøg i Brasilien.

Læs mere om: