Mary og Frederik er vilde med kendt skuespiller

Kronprinsesse Mary og kronrpins Frederik

Kronprinsesse Mary og kronrpins Frederik

Foto: Hanne Juul
Kronprinsparret gav skuespillleren Danica Curcic den ultimative royale hæder med Kronprinsparrets Pris.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er imponerede af Skuespiller Danica Curcic, som her til aften modtog Kronprinsparrets store kulturpris for sit store mod og sit kompromisløse kunstneriske bidrag,

Ros fra kronprins Frederik

Prisen blev ledsaget af følgende ord fra kronprins Frederik:

-Med en særlig fornemmelse for den menneskelige psyke kaster Danica Curcic sig ud i krævende roller, som hun formår at skildre komplekst og levende.

Fantastiske Danica

Det blev også fremhævet, at Danica Curcic engagerer sig i dansk films vækstlag og i dansk performancekunst samtidig med, at hun spiller hovedroller i dansk film, teater og tv-serier.

Danica Curcic og kronprinsparret
Foto: Hanne Juul

Danica Curcic og kronprinsparret

Danica Curcic har blandt andet fået stor ros for sine hovedroller i teaterforestillingerne Romeo og Julie samt og Jeanne d’Arc.

Smuk bryllupsgave

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende ekstraordinære præstationer inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af kunstner Olafur Eliasson.

Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden