25. jan. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Mary og Frederik er vilde med Mikkel Hansen og de andre håndboldhelte

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til OL i London
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til OL i London
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Gennem årene har kronprinsparret udviklet et stærkt bånd til både det danske herrelandshold og kvindelandshold i håndbold. De seneste år er det især Mikkel Hansen og de andre mandlige håndboldhelte, som har givet Mary og Frederik store oplevelser.

Danmarks håndboldherrer anført af stjerner som Mikkel Hansen og Niklas Landin skal spille semifinale mod Frankrig i dag fredag den 25. januar.

Kronprins Frederik, som er vild med Mikkel Hansen og de andre håndboldhelte satte gang i håndboldfesten i Royal Arena, hvor han gik på banen og med en tale officielt åbnede turneringen.

Kronprinsparret på tilskuerpladserne

I det hele taget har kronprinsen og kronprinsesse Mary et helt særligt forhold til det danske herrelandshold, som har klaret sig flot de seneste mange år og har vundet både VM-sølv, EM-guld og OL-guld.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har været på tilskuerpladserne ved flere store kampe i både Danmark og i det store udland. Og ved et par lejligheder har parret haft prins Christian og prinsesse Isabella med på tilskuerpladserne.

Frederik fejrede guldet med guldheltene

Kronprinsparret har blandt andet fulgt Mikkel Hansen og hans holdkammerater under turneringen om Europamesterskabet i Danmark i 2014 samt under De Olympiske Lege i London i 2012 og i Rio de Janeiro i 2016. I Rio de Janeiro i Brasilien var kronprins Frederik alene om at repræsentere kongehuset på VIP-pladserne til guldfinalen mellem Danmark og Frankrig. Mikkel Hansen, Niklas Landin og holdkammeraterne spillede deres livs kamp og slog Frankrigs drømmehold. Dermed var guldet hjemme, og kronprins Frederik var i omklædningsrummet for at hjælpe Mikkel Hansen & Co. Med at fejre triumfen.

Mary og Mikkel på banen sammen

Også kronprinsesse Mary har et fint forhold til håndboldspillerne og især Danmarks topscorer Mikkel Hansen, som hun samarbejder med om et anti-mobningsprojekt. I den forbindelse har Mary og Mikkel været sammen på håndboldbanen i selskab med børn og unge for at promovere deres specielle samarbejde som frontfigurer i henholdsvis Mary Fonden og MH24.

Kronprinsesse Mary, Mikkel Hansen
Kronprinsesse Mary og håndboldstjernen Mikkel Hansen lancerer Antibulli-kampagnen i Silkeborg i januar 2017.

Læs mere om: