4. sep. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary og Frederik med til følelsesladet begivenhed

Kronprinsparret
Kronprinsparret
Foto: Jesper Sunesen
På en af årets helt store dage vil kronprinsparret repræsentere kongehuset ved to højtidelige begivenheder. Du kan følge med i begivenhederne her på vores site.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik repræsenterer kongehuset i morgen, lørdag den 5. september, når der er Flagdag for Danmarks udsendte.

Mary og Frederik på Kastellet

Kronprinsparret deltager i to aktiviteter i forbindelse med Flagdag for Danmarks udsendte.

Den ene aktivitet afvikles på Kastellet i København klokken 12.30 og byder blandt andet på højtidelig kransenedlægning, mens den anden begivenhed er en gudstjeneste i Holmens Kirke.

De store følelsers dag

Både kransenedlægning på Kastellet og gudstjenesten I Holmens Kirke kalder på de store følelser, og kronprinsparret har ved tidligere markeringer af den særlige dag vist, at begivenheden berører dem dybt.

Specielt når man hædrer de danskere, der har mistet livet på mission i udlandet, rammer det Mary og Frederik, de efterladte og alle andre deltagere i hjertet.

Officiel flagdag

Den 5. september er den officielle Flagdag for Danmarks udsendte.

Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009, og formålet med Flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark samt at anerkende den professionelle indsats, som de yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

Du kan følge med

Du kan følge med i kronprinsparrets deltagelse i aktiviteten ved kastellet og i gudstjenesten i Holmens Kirke her på vores website i morgen lørdag 5. september.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se de helt nye billeder fra en dejlig dag med kronprinsfamilien i Kancellihuset i Fredensborg, og så byder vi på et fantastisk gemmehæfte med dronning Anne-Maries og prinsesse Benediktes flotteste gallakjoler.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb36-forsider_1.jpg

Læs mere om: