Fredag, 6. november 2020 — af Ulrik Ulriksen

Mary og Frederiks jul bliver anderledes

Kronprinsfamilien
Kronprinsfamilien
Foto: Martin Høien
Alle danskere kommer i år til at opleve en jul, der er præget af corona-situationen. Sådan er det også for kronprinsfamilien.

Det bliver en meget anderledes jul for alle danskere i år som følge af corona-situationen, som sætter sit præg på hverdag og festlige højtider.

Mary og Frederik klar til speciel december

Også for kronprinsesse Mary og kronprins Frederik og deres fire børn Christian, Isabella, Josephine og Vincent bliver den dejlige december meget speciel i denne omgang.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De mange corona-restriktioner vil med stor sandsynlighed få konsekvenser for både private og officielle begivenheder i december.

Mary mærkede konsekvenser

Allerede nu har kronprinsesse Mary oplevet, at den første julebegivenhed, hun deltog i, afsløringen af Årets Julemærke, var præget af corona-situationen.

Jul i Danmark

Juleaften holder kronprinsfamilien i Danmark, og det bliver traditionen tro en skøn begivenhed med god mad og gaver.

Mary og Frederik har tidligere holdt jul hjemme på Amalienborg, men de fleste gange har det været sammen med dronning Margrethe på Marselisborg Slot i Aarhus.

Dejlig december i Australien

Både i 2015 og 2017 holdt kronprinsfamilien jul i Australien, og den nye tradition blev først brudt sidste år i 2019, da Mary og Frederik og børnene holdt jul på Marselisborg.

Det var bare små to uger, før de tog til Schweiz, hvor Christian, Isabella, Josephine, Vincent og Josephine den 6. januar i år tog hul på et vintersemester på den internationale skole i Verbier.

Udlandsrejse udelukket

Kronprinsesse Mary og resten af kronprinsfamilien ville måske gerne have holdt jul med Marys familie på Tasmanien i år, men det er helt udelukket på grund af corona-situationen.

Skønne ti år

De seneste ti år har kronprinsfamilien overvejende været i Danmark juleaften.

Sidste år holdt Mary og Frederik og børnene jul på Marselisborg, og sådan var det også i 2018.

I 2017 var kronprinsfamilien i julen en tur i Australien hos Marys familie, mens de året forinden i 2016 hyggede sig med en juleaften på Marselisborg i Aarhus.

I 2015 nød Kronprinsesse Mary og Frederik og børnene juleaften og en god ferie med Marys familie på Tasmanien i Australien.

Familiejul på Fredensborg Slot

Julen 2014 var en helt unik jul, da kronprinsfamilien sammen med dronningen, prins Joachim og hans familie samt prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie og deres familier nød julen på Fredensborg Slot.

Året forinden i 2013 var Mary og Frederik og børnene til jul på Marselisborg, mens 2012 for kronprinsfamilien bød på en juleaften på Amalienborg.

Højgravid juleaften

I 2011 og 2009 dannede Marselisborg rammen om juleaften med kronprinsfamilien og regentparret, mens 2010 var lidt speciel med en juleaften på Amalienborg, hvor der var fuld fokus på højgravide kronprinsesse Mary, der ventede tvillinger.

Derfor var det godt at være i København tæt på Rigshospitalet, hvor kronprinsessen 8. januar 2011 fødte prins Vincent og prinsesse Josephine.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden