Mary og Frederiks skønne juleaften på Fredensborg

Juletræet på Fredensborg er formentlig både meget større og flottere end det, som mødte kronprinsparret, da de i 2012 besøgte Kina.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Kronprinsparret og deres fire børn nyder juleaften med familiehygge og gudstjeneste. Alt har været perfekt indtil videre. Bortset fra vejret. Alle drømte om hvid jul. Det blev dog en grå af slagsen.

Onsdag, 24. december 2014 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe har gjort det så godt, hun kunne for sine julegæster på Fredensborg Slot. En hvid jul kunne dronningen dog ikke sørge for. Vejret var i det meste af landet trist i dagtimerne den 24. december, og i Fredensborg var julen mørkegrå og pjaskvåd. Det har dog ikke ødelagt julestemningen på slottet. 

Den kongelige julefest på Fredensborg er nu i fuld gang. Dronning Margrethe og prinsgemalen har med en masse god hjælp sørget for, at alt er parat til den store familiefest her til aften 24. december. Regentparret og de mange royale gæster indledte julefesten med at gå til julegudstjeneste i slotskirken kl. 16.30.

En helt særlig oplevelse for både de kongelige og de øvrige i kirken. Dronning Margrethe og prinsgemalen var i selskab med blandt andre kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, prinsesse Marie, og prins Joachim. Dronningen havde også inviteret sine søstre, dronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte og deres store familier med i kirke og til juleaften på slottet. 

Det kongelige juleselskab talte lige over 40. Der var lige op til juleaftensdag kun tvivl om en enkelt eller to personers deltagelse. Kronprinsparret bor i juledagene i Kancellihuset med deres fire børn. Mary og Frederik kan juleaften nyde Christian, Isabella, Josephine og Vincent, som får det herligt med gaver og jævnaldrende familiemedlemmer - først og fremmest fætrene Felix, Nikolai og Henrik samt kusine Athena.

Det bliver ifølge en af de kongelige et "skønt kaos" på slottet. - Ja, det bliver et rigtigt gedemarked. Det bliver fantastisk og rigtig sjovt, men det bliver nok også…bogstavelig talt en "ener", sagde prins Joachim tidligere på måneden. 

Årsagen til, at kongefamilien i år holder jul på Fredensborg Slot, er, at Amalienborg er under ombygning med nyt tag. Da der er rigtig god plads på slottet i det nordlige Sjælland, blev der lagt en føler ud hos familien, og der var straks interesse for at komme til Fredensborg og fejre juleaften.