12. okt. 2015
Af Lene Skriver Bak

Mary og Maxima til kamp mod vold mod kvinder

Kronprinsesse Mary og dronning Maxima nyder hinandens selskab
Kronprinsesse Mary og dronning Maxima nyder hinandens selskab - her på besøg på Aalborg Universitets københavnerafdeling, da dronning Maxima var på statsbesøg med sin mand, kong Willem-Alexander, i marts 2015.
Kronprinsesse Mary tager sammen med dronning Maxima til international konference, som skal sikre erfaringsudveksling på tværs af lande for at stoppe vold mod kvinder.

Kronprinsesse Mary tager i begyndelsen af november til Haag for at deltage i konferencen ”3rd world conference of women’s shelters” (den tredje verdenskonference for kvindeherberg, red.), som skal skabe videns- og erfaringsudveksling på tværs af kulturer og nationaliteter.

Blandt deltagerne er også den hollandske dronning Maxima, der ligesom kronprinsessen skal tale på konferencen.

Konferencen løber i perioden 3.-6. november og dronning Maxima taler den 4.

Dagen efter indtager kronprinsesse Mary talerstolen, men kronprinsessen vil deltage i konferencen både den 4. og den 5. november, oplyser hoffet.

VIDEO: Kronprinsesse Mary kæmpede for hjertesag i New York

Kronprinsesse Mary i spidsen for Mary Fonden-workshops

Kronprinsesse Mary deltager i sin egenskab af formand for Mary Fonden, der også vil afholde to workshops om fondens arbejde mod vold i hjemmet.

De to workshops vil omhandle projekterne Kattunneq, som er et dansk-grønlandsk samarbejde for at styrke de grønlandske krisecentre og Råd til Livet, som tilbyder gratis, professionel økonomisk, juridisk og social rådgivning til kvinder, der lever med vold i hjemmet.

Kronprinsesse Mary deltog også i den forgående konference, 2nd world conference of women’s shelters, som fandt sted i Washington i 2012.

Dronning Maxima og kronprinsesse Mary ser altid ud til at hygge sig i hinandens selskab. Se de skønne billeder af de kongelige veninder herunder:

GALLERI: Kronprinsesse Mary og dronning Maxima hygger sig

Læs mere om: