29. maj. 2020
Af Marianne Singer

Mary tager til Jylland: Klar til kæmpe oplevelse!

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Gregers Overvad
Der venter kronprinsesse Mary et spændende besøg, når hun om to uger har sin første officielle opgave i Jylland, efter at coronakrisen begyndte i marts.

Efter at have holdt sig meget hjemme under coronakrisen begynder den kongelige familie nu igen at bevæge sig ud i samfundet, kan man se i den kongelige kalender.

Således skal kronprinsesse Mary om to uger på en helt speciel tur til Vestjylland, nærmere betegnet Ringkøbing.

Stor naturpark

Her skal hun, ifølge kongehusets kalender, være med til at åbne oplevelsesarenaen Naturkraft, der står færdig efter tre års byggeri.

Den store underholdningspark på hele 45 hektar ønsker gennem leg og læring at gøre de besøgende klogere på grøn omstilling.

Med udgangspunkt i den vestjyske natur formidles viden om naturkræfter gennem forskellige oplevelser.

Sjove oplevelser

Ifølge Min By Herning kan man udendørs blandt andet prøve klatrebaner i klitterne, gå på opdagelse i karbonskoven, studere de otte vestjyske naturtyper, blive blæst bagover af en vesterhavsstorm i vindturbinen og rutsje ned af enorme ringvold, der omkranser parken.

Hovedbygningen vil, foruden sanseinstallationer som en kæmpemæssig bølge og et fascinerende klitlandskab, rumme tre sfærer, hvor man kan undersøge og forstå naturens kræfter i et interaktivt digitalt univers, blandt andet i form af et klimaspil, der visualiserer, hvordan eksempelvis udskiftningen af et kulkraftværk med en vindmøllepark påvirker CO2-udledningen.

Læs mere om: