31. aug. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Mary til vigtigt møde på Amalienborg midt i fransk statsbesøg

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Der har været stor travlhed i kongehuset i forbindelse med det franske statsbesøg. Kronprinsesse Mary var midt i statsbesøget til et vigtigt møde på Amalienborg.

I tirsdags var kronprinsesse Mary og resten af den danske kongelige familie travlt beskæftiget med at tage imod Frankrigs præsident Macron og hans fru Brigitte, som var på officielt besøg.

Kronprinsparret tog tidligt på dagen imod præsidentparret ved Kastellet, hvorefter Mary og Frederik sammen med præsidenten og hans kone kørte mod Amalienborg.

Tirsdag eftermiddag, midt i det franske statsbesøg, holdt kronprinsesse et vigtigt møde i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg

Talte om menneskerettigheder

Mary fik besøg af FNs vicegeneralsekretær Amina Mohammed, som var i København.

I løbet af mødet talte kronprinsessen og vicegeneralsekretæren blandt andet om, hvordan man på en effektiv måde arbejder med de 17 verdensmål.

Særligt mål nummer fem, der handler om ligestilling kønnene imellem, var på dagsordenen.

Det var derfor naturligt også at drøfte kvinder og pigers rettigheder og muligheder globalt.

Marys vigtige gæst

Kronprinsesse Marys gæst, Amina Mohammed, har været særlig rådgiver for den tidligere FN-generalsekretær Ban Ki-moon, før hun blev FN's vicegeneralsekretær.

Kronprinsessen har gennem de senere år i stigende grad nationalt og internationalt været med til at sætte fokus på arbejdet for at forbedre kvinder og pigers vilkår på den globale scene.

Læs mere om: