6. jul. 2020
Af Marianne Singer

Marys egne billeder: Sådan hygger de kongelige børn sig i ferien

Kronprinsfamilien ved kronprins Frederiks 50-års fejring i 2018.
Kronprinsfamilien ved kronprins Frederiks 50-års fejring i 2018.
Foto: Martin Høien
På dejlige billeder, som kronprinsesse Mary har delt på kongehusets sociale medier gennem de seneste somre, kan man se, hvor meget prins Christian og hans søskende hygger sig under deres ferie på Gråsten Slot.

Der er ingen tvivl om, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary altid har storhygget sig med deres fire børn, prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 13, og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine på ni år, når de har holdt sommerferie på Gråsten Slot.

Gennem årene har danskerne været så heldige at kunnet følge lidt med i, hvor dejlig kronprinsfamiliens ferie i Sønderjylland er, gennem de søde billeder, som kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har taget og efterfølgende delt på kongehusets sociale medier.

Skønne tvillinger

I fredags delte kongehuset således et skønt billede af prins Vincent og prinsessse Josephine, der spiller tennis på slottets private tennisbane.

"Min mands kærlighed til tennis er givet videre til alle." skrev kronprinsesse Mary til billedet og hentydede dermed til kronprins Frederiks store passion for sporten.

En tur i Legoland

Til et ferieophold i Gråsten hører ofte også en tur i Legoland i Billund, som sidste år, hvor det var kronprinsen, der tog et billede af parrets glade tvillinger, da de var på kørebanen med australske flag i Legoland

"Dejlig dag i Sommerdanmark." skrev kronprins Frederik til det søde billede.

Fangede frøer

Året forinden viste kronprinsessen, hvor glade børnene er for den smukke natur på slottet.

"Sommerferie på Gråsten Slot. H.K.H. Prins Vincent på frøjagt bag slottet. Frøerne blev selvfølgelig sluppet fri efterfølgende." skrev kronprinsesse Mary til det fine billede af en koncentreret prins på jagt i slotshaven.

På ridetur

Den 29. juni 2017 var det prinsesse Isabella, der blev fotograferet af sin mor, mens hun red en hyggelig tur gennem den lokale skov.

"H.K.H. Prinsesse Isabella nød i dag en ridetur sammen med sin mor i den smukke skov omkring Gråsten Slot." skrev kronprinsessen til opslaget.

Både kronprinsessen og prinsesse Isabella nyder at komme på det lokale Ridecenter for at ride en tur enten på rideskolen eller i de grønne omgivelser omkring.

Dejlige Grace

Med på ferien i Gråsten er selvfølgelig også altid familiens elskede border collie Grace, der sørger for sjov, leg og kærlighed dagen lang.

Og det var også på Gråsten slot den 2. juli 2017, at kronprinsfamilien tog imod deres nye hund.

"I går sagde Kronprinsfamilien velkommen til deres nye hund Grace på Gråsten Slot.

Grace er en border collie og er i familie med familiens tidligere hund Ziggy." lød det på opslaget med nuttede billeder af Grace taget af kronprinsessen.

Festlig dag

Blandt de mange traditioner, som kronprinsparret og deres børn nyder i Gråsten er også det årlige ringrideroptog, der desværre måtte aflyses i år på grund af coronakrisen.

Men i juli 2018 var alt godt og kronprinsfamilien overværede i højt humør ringrideroptoget sammen.

"Solen skinnede, da Kronprinsfamilien i dag modtog Gråsten Ringriderforenings optog på Gråsten Slot.

Her lagde omkring 300 ryttere og mere end 100 børn på cykler vejen forbi det sønderjyske slot, hvor Kronprinsfamilien modtog og hilste på de mange deltagere.

Siden Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid i 1935 modtog Gråsten Slot i bryllupsgave, har slottet fungeret som sommerbolig for den kongelige familie. Lige så længe har det været en tradition, at Gråsten Ringriderforening i forbindelse med det årlige optog passerer Gråsten Slot og hilser på den kongelige familie. ? Frank Cilius, Ritzau Scanpix og Kongehuset ©️" skrev kongehuset om den festlige begivenhed foran slottet.

Hygge i vandkanten

Ligesom mange andre danskere ser det også ud til, at kronprinsfamilien nyder strandlivet under deres ferier.

I hvert fald delte kronprinsesse Mary den 25. juli 2018 vidunderlige billeder af familien, som hun havde taget nede ved vandet.

"En smuk sommeraften i vandkanten." skrev kronprinsesse Mary dengang til opslaget.

Læs mere om: