Tirsdag, 1. december 2020 — af Ulrik Ulriksen

Midt i en sød juletid: Dette har Mary det svært med

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
December byder på så mange gode oplevelser og så meget fællesskab for de fleste. Det er dog ikke alle, som har nogen at nyde julen med.

Kronprinsesse Mary har de senere år været med til at sætte øget fokus på bekæmpelse af social isolation.

Med sit virke i Mary Fonden har kronprinsessen og hendes team nået mange resultater.

Det er vigtigt for kronprinsesse Mary

For kronprinsessen er arbejdet meget vigtigt, og det påvirker hende i en tid som denne at se mennesker være ensomme.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg har altid haft svært ved at se mennesker stå alene. Det har altid berørt mig dybt, når et menneske står uden for fællesskabet og kigger ind – uden at kunne forstå, hvorfor han eller hun ikke er med. Og jeg tror, at det ligger naturligt i os at frygte ikke at høre til, siger kronprinsesse Mary i et interview, som kan læses i sin fulde længde på maryfonden.dk, og kronprinsessen har mere på hjerte.

Alle har et behov

- Vi har alle – børn som voksne – et behov for at føle os accepteret og at være en del af fællesskabet. Derfor er bekæmpelsen af social isolation vores mission i Mary Fonden – en mission, der er relevant for alle, lyder det fra kronprinsessen, der sidste år op til juleaften og nytårsaften i en hilsen via Mary Fonden kom ind på, at julen både kan være en skøn men også svær tid.

Hjerternes fest

- Nu nærmer den søde juletid sig. De fleste af os bruger tiden sammen med dem, der står os nærmest. For julen er hjerternes fest og en højtid, hvor fællesskabet med familie og venner er i centrum. Men julen kan også være en svær tid for dem, der føler sig uden for fællesskabet. Det kan være en tid, hvor fraværet af relationer eller manglende nærvær bliver tydeligere, fordi det står i kontrast til det glitrede billede af glade ansigter, der smiler til hinanden og hænder, der holder i hånd rundt om juletræet, siger kronprinsessen, der opfordrer alle til at arbejde for, at vi kan komme social isolation til livs.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden