11. jun. 2020
Af Marianne Singer

Mikkel Beha: Sådan er det at have kronprinsen ombord

Fotomontage med Mikkel Beha Erichsen og kronprins Frederik.
Fotomontage med Mikkel Beha Erichsen og kronprins Frederik.
Foto: Hanne Juul
Mikkel Beha Erichsen fortæller, hvordan det er at have kronprins Frederik som rejsemakker, efter at de to har været ude og sejle sammen.

For tv-vært Mikkel Beha Erichsen og hans familie har det været en herlig oplevelse at have kronprins Frederik med ombord på deres skib Wallenberg.

Det fortæller Mikkel Beha i en pressemeddelelse fra TV2, efter at han har været ude og sejle med kronprins Frederik i forbindelse med optagelserne til den nye programserie "Kurs mod danske kyster".

Kærligheden til Danmark

- I ’Kurs mod danske kyster’ gør vi i virkeligheden det, vi plejer. Vi har ikke lavet noget kongeligt program for kronprinsen, men vi deler den kærlighed, vi har til Danmark, med ham. Vi oplever Danmark fra søsiden, og ser de perler, vores land byder på, og vi går i land og taler med mange forskellige danskere. Vi har blandt andet besøgt nogle pensionerede fiskere, som på deres skønne dialekt fortæller om den tid, hvor de levede et hårdt og til tider farligt fiskerliv, fortæller Mikkel Beha Erichsen.

- Kronprins Frederik er bærer af Danmarks historie, og han er utroligt vidende om vores land, som han har besøgt på land og fra Kongeskibet Dannebrog gennem hele sit liv. Han er en kæmpe kapacitet at have med om bord, når han giver os vigtige historiske rids af danmarkshistorien, siger han endvidere.

En særlig gæst

Kronprinsen er med på den del af sejlturen, der går til det nordjyske.

Ligesom Beha-familien har også kronprinsen en kæmpe interesse for at sejle, dykke, møde danskerne og fortælle danmarkshistorie.

Familien samlet

Familien Beha Erichsen har tidligere besøgt både varme og kolde kyster – og har dykket de samme steder – i programserierne ’Kurs mod fjerne kyster’ og ’Kurs mod nord’. Denne gang går turen rundt i Danmark.

Besætningen ombord på Wallenberg er Mikkel Beha Erichsen, hans kone, Marian Midé Erichsen, og parrets to yngste sønner, Theis og Alfred Midé Erichsen. Den ældste søn, Emil Midé Erichsen, er med på nogle af etaperne, ligesom Alfreds kæreste, Madeleine, er med ombord.

Danskerne kan allerede nu glæde sig til den nye programserie, der har premiere torsdag den 9. juli 2020 kl. 20.00.

Læs mere om: