26. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mikkel Hansen og Mary på banen sammen

Mikkel Hansen og kronprinsesse Mary
Mikkel Hansen og kronprinsesse Mary
Foto: Claus Fisker
For et par år siden indledte Danmarks store håndboldstjerne Mikkel Hansen og kronprinsesse Mary et frugtbart samarbejde.

For kronprinsesse Mary og håndboldhelten Mikkel Hansen er det vigtigt, at alle børn skal have adgang til fællesskab og gode kammeratskaber, også i deres fritid.

Dette er grundtanken bag Antibulli Håndbold, som er Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel mod Mobnings fælles indsats mod mobning i børnehåndbolden.

Kronprinsesse Mary og Mikkel Hansen i samarbejde

Formålet med Antibulli Håndbold er at fremme følelsen af sammenhold og bekæmpe mobning blandt 6-12-årige håndboldspillere gennem viden, træningsøvelser og aktiviteter, der involverer både trænere, forældre og spillerne selv.

Antibulli Håndbold blev i løbet af efteråret 2016 pilottestet i fem håndboldklubber, og kronprinsesse Mary og Danmarks store håndboldprofil Mikkel Hansen præsenterede initiativet for resten af Danmark den 7. januar 2017.

Kronprinsesse Mary var sammen med Mikkel Hansen på håndboldbanen i Silkeborg sammen med de yngste spillere i Silkeborg IF.

De to fornemme gæstespillere mødte frem for at præsentere deres fælles projekt Antibulli.

Specielt udviklede øvelser

- Når børn går til en aktivitet i deres fritid, er det ikke altid, at de trives. Det er rigtig trist, sagde kronprinsesse Mary i forbindelse med præsentationen af det nye projekt

Både Mary og Mikkel deltog sammen med foreningens U8 og U10 spillere i et udpluk af specielt udviklede træningsøvelser.

Indholdet bestod af øvelser og anbefalinger, som trænere og forældre i alle landets klubber kan drage nytte af.

Antibulli Håndbold er udviklet i samarbejde med Red Barnet, TrygFonden og fem pilotklubber – Ry Håndbold, KLG Håndbold, FIF Håndbold, Køge Håndbold og Silkeborg IF Håndbold.

Læs mere om: