18. jul. 2020
Af Marianne Singer

Mødtes med Maxima: Så dejligt var Marys sidste besøg i Holland

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Til november skal kronprins Frederik og kronprinsesse Mary stå i spidsen for et dansk erhversfremstød i Holland. Sidste gang Mary var på officielt besøg dernede mødtes hun med dronning Maxima.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys første officielle rejse efter coronakrisens udbrud i marts, bliver til Holland, meddelte Udenrigsministeriet forleden.

Her skal kronprinsparret stå i spidsen for et erhversfremstød, der har fokus på at øge det dansk-nederlandske samarbejde om grøn omstilling inden for energisektoren.

Fem år siden

Når Frederik og Mary tager afsted til Holland den 2. og 3. november er det præcis fem år siden, at kronprinsesse Mary sidst var på officielt besøg i Holland.

For det var fra den 3. til den 6. november 2015, at kronprinsesse Mary deltog i Global Network of Women's Shelters' konferencen i Haag, hvor også dronning Maxima kiggede forbi en af dagene.

Netop udskrevet

Den hollandske dronning havde ugen forinden afbrudt et statsbesøg i Kina på grund af en nyreinfektion, som hun blev behandlet for i Holland.

Og det var første gang, at hun viste sig offentligt efter at være blevet udskrevet fra hospitalet.

Flotte taler

Under den internationale konference, der satte fokus på vold mod kvinder, holdt både kronprinsesse Mary og dronning Maxima flotte taler.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-51797.jpg
Kronprinsesse Mary og dronning Maxima i Haag i 2015.
Foto: Martin Høien

Dronning Maxima havde også stor ros til sin danske veninde i sin tale.

– Tilstedeværelsen af kronprinsesse Mary giver konferencen en ekstra dimension. I otte år har De nu været aktiv som formand for Mary Fonden, og De giver kvinder modet til at bryde ud af voldsspiralen, lød det fra dronning Maxima, da hun under sin tale henvendte sig direkte til kronprinsesse Mary.

Se den dejlige video af Mary og Maxima øverst i artiklen.

Læs mere om: