17. dec. 2018
Af Henrik Salling

Morgenfrisk prinsesse Marie skal besøge morgenmadscafé

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie skal særdeles tidligt op i morgen tirsdag, når hun besøger FødevareBanken.

Allerede klokken 7.15 tirsdag morgen skal prinsesse Marie stå klar, når FødevareBanken igen inviterer indenfor.

Prinsessen har tidligere besøgt organisationen, som leverer fødevarer til organisationer, der hjælper de svageste i samfundet samt til skoler, som driver morgensmadscafé.

Efter prinsesse Maries eget ønske

Ved sit første visit besøgte prinsesse Marie lageret i det nordvestlige København, og under dette arrangement gav hun udtryk for, at hun meget gerne ville køre med i en af FødevareBankens kølebiler og i den forbindelse besøge en morgensmadscafé på en skole.

Det er det ønske, der nu går i opfyldelse, og tirsdag morgen vil prinsessen derfor besøge Gildbroskolen i Ishøj.

FødevareBanken er landsdækkende med lagre i København, Aarhus og Kolding.

Herfra køres maden ud til organisationer for socialt udsatte – som for eksempel Mændenes Hjem, Reden, Kirkens Korshærs væresteder, herberger, kvindehjem og altså morgensmadscaféer på 24 skoler i områder, hvor elever oftere kommer i skole uden at have spist morgenmad.

Tre tons overskudsmad om året

Hver eneste dag året rundt fordeler FødevareBanken cirka tre tons overskudsmad, svarende til 7.600 måltider dagligt, 2.285.000 årligt.

Det er dermed Danmarks eneste og største organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart håndterer madoverskud, der ellers ville være blevet smidt ud - og fordeler det til socialt udsatte.

Læs mere om: