Musikalsk folkegave til prins Henrik

Claude Chichons laver egen musik med enkelte af prinsgemalens digte sat i musik, samt kompositioner af Bent Fabricius Bjerre, der spiller klavertonerne til.

Claude Chichons laver egen musik med enkelte af prinsgemalens digte sat i musik, samt kompositioner af Bent Fabricius Bjerre, der spiller klavertonerne til.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
I forbindelse med prins Henriks 80-års fødselsdag, indsamles der til en såkaldt folkegave.

Det dansk/franske fællesskab – det danske magasin om Frankrig “La France” og den fransk/danske musiker Claude Chichon – går nu ind i slutspurten om folkegaven til prins Henrik i anledning af hans 80-års fødselsdag.

“Prins Henrik har aldrig fået den anerkendelse, vi synes, han fortjener – og nu må det være på tide,” siger chefredaktør Finn Rastén, La France.

“Derfor udgiver vi som tak for indsatsen en enestående musik-CD med moderne inciterende franske toner og tekster dedikeret til prinsgemalen. Fødselsdagsprojektet laver vi som en folkegave, og prinsgemalen vil foruden CD’en modtage navnene på alle, der har støttet.”

På vores Facebook udlodder vi lige nu fem præmiepakker med CD’en, et abonnement på magasinet La France samt en gavekurv med franske lækkerier – klik her for at deltage

CD’en bliver et mix af Claude Chichons egen musik og tekster, gode gamle franske chansons i moderne inciterende toner, enkelte af prinsgemalens digte sat i musik, samt kompositioner af Bent Fabricius Bjerre, der spiller klavertonerne til. Fødselsdagsgaven vil blive overrakt prinsgemalen i anledning af hans 80-års dag den 11. juni 2014. Samtidig vil han modtage navnene på alle, der har støttet folkegaven.

Klik her for at lytte til Claudes musik

Claude Chichon har spillet for kongefamilien på udstillingen “Pas de deux royal” på Aros i Aarhus og til gallaen for prinsgemalen i DR Koncerthuset sammen med Bent Fabricius Bjerre den 1. juni.

“Gennem magasinet La France har vi indtil nu blandt vores abonnenter og andre støtter samlet de første 75.000 kroner sammen – og vi er sikre på, at der er mange flere derude, der har lyst til at give deres bidrag,” fortæller Finn Rastén.

“Med folkegaven værdsætter vi prins Henrik for den indsats, han gennem snart 50 år har gjort for Danmark, hvor han har repræsenteret landet på fornemste vis.”

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden