Onsdag, 27. april 2022 - af Marianne Singer

Ni-årige August gjorde indtryk på prinsesse Benedikte: Vanvittig sød!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Ni-årige August gjorde et stort indtryk på prinsesse Benedikte, da hun onsdag deltog i stor prisfest i Charlottenlund.

Prinsesse Benedikte overrakte onsdag som protektor Helene Elsass Prisen til digteren Caspar Eric, der skriver vedkommende digte om om sit liv med cerebral parese (CP - tidl. kaldet spastisk lammelse).

Ved det festlige arrangement gjorde også ni-årige August, der ligeledes har CP, og overrakte blomster til prinsessen, et kæmpe indtryk. 

Se den virkelig søde video med prinsesse Benedikte og ni-årige August i videoen øverst i artiklen

Fornem pris

Helene Elsass Prisen er stiftet med det formål at anerkende enkeltpersoner, organisationer eller institutioner, som har gjort en særlig indsats for personer med Cerebral Parese. H.K.H. Prinsesse Benedikte er protektor for Elsass Fonden.

Caspar Eric er med til at gøre op med stereotyper om mennesker med CP, men også med handicappede generelt.

I kraft af den position han har tilkæmpet sig i det kulturelle miljø i Danmark, er han blevet en stemme, som både kommer til orde og bliver hørt.

Åbner døre

Med Helene Elsass Prisen følger udover æren også 150.000 kr.

Prisen på 150.000 kr. vil han blandt andet bruge på at skabe skriveworkshops, der kan være med til at åbne døre for flere stemmer i handicapdebatten. 

 "Mit mål er at skrive digte, der tør være handicapdigte. Og det er også mit mål for skrivefællesskaberne; at vi skal have et sted, hvor vi gerne må fylde," siger Caspar Eric selv.  
 

Vigtig sag

Elsass Fonden og CP Danmark står bag Helene Elsass Prisen. Cerebral parese (CP) er en betegnelse, der dækker over en forstyrrelse af hjernens udvikling. Det er dét man i gængs tale kategoriserer som hjerneskade.    Mellem 110-130 børn diagnosticeres hvert år med CP i Danmark.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden