4. okt. 2013
Af af Henrik Salling

Nikolaj Koppel med Mary og Frederik i Sydney

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal til Australien
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal til Australien.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Så er værter til Kronprinsparrets Priser offentliggjort.

Nikolaj Koppel kan godt finde passet frem. Han er nemlig den ene af de to værter, som den 28. oktober står i spidsens for uddelingen af kronprinsparrets priser i operahuset i Sydney.

Nikolajs medvært bliver den australske komiker Julia Zemiro. Hun er en stor kulturpersonlighed i sit hjemland og seerne kender hende som både skuespiller, sanger og TV-vært. Julia Zemiro er velbevandret i Europa, da hun tidligere har været vært ved Australsk TV’s transmission af ”Det Europæiske Melodi Grand Prix”.

Nikolaj Koppel er vild med Australien og glæder sig til at være en del af showet

- Som barn har jeg boet i Australien i seks år. Vi flyttede derned, fordi min far blev direktør i den australske opera, og vi var således med til at åbne Operahuset i Sydney. Det er utroligt, at det nu har 40-års jubilæum, og at jeg får lov at være en del af denne store begivenhed og fejring. Vi får desuden med Kronprinsparrets Priser mulighed for at hylde danske kunstnere og sociale projekter, fortæller Nikolaj.

Julia Zemiro ser meget frem til sin rolle

- Jeg er er forelsket i alt, der har med Danmark at gøre. Jeres film, storartede tv-serier, jeres musik og jeres indbyggere. Muligheden for at være vært for en uddeling som Kronprinsparrets Priser er ganske simpelt en drøm, som går i opfyldelse. Tusind tak.

Operahuset i Sydney har inviteret Danmark til at deltage i den officielle 40 års fejring af Jørn Utzons verdensberømte arkitekturværk. D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen er inviteret af Operahuset i Sydney som protektorer for jubilæet, der finder sted den 25. - 28. oktober 2013. Fejringen tager afsæt i bygningens danske rødder og sætter fokus på nye generationer og nye talenter via en række kulturelle arrangementer med deltagelse af danske og australske kunstnere, arkitekter og designere.

På selve aftenen vil en række kunstnere optræde på scenen i Operahuset, blandt andre danske Oh Land.

Læs mere om: