Nu er dronning Margrethe i Tyskland: Se den festlige modtagelse i lufthavnen

Se også:

Dronning Margrethe blev modtaget på fornemste vis, da hun onsdag morgen landede i den militære lufthavn i Berlin for at begynde et stort statsbesøg i Tyskland i godt selskab med kronprins Frederik.

Det var en glad og elegant dronning Margrethe, der onsdag morgen klokken halv ti landede i den militære del af lufthavnen Berlin Brandenburg Willy Brandt nær den tyske hovedsted, hvor hun fik en flot og festlig velkomst.

Ved ankomsten blev der på fornem vis affyret en kanonsalut på 21 skud, mens to jagerfly fra det tyske luftvåben overfløj området.

Herefter inspicerede majestæten den opstillede æresgarde.

Se modtagelse af dronning Margrethe i toppen af artiklen

Travl dag venter

I lufthavnen stod den tyske præsidents departementschef, Stephan Steinlein, og Danmarks ambassadør i Tyskland, Susanne Hyldelund, klar til at byde den kongelige æresgæst velkommen.

Nu venter der majestæten og kronprins Frederik, der ankom med et andet fly et kvarter før dronningen, et travlt program i forbindelse med deres statsbesøg i Tyskland.

Det er Tysklands præsident, Frank-Walter Steinmeier, som dronningen og kronprinsen senest mødte til Genforeningsfejringen i Sønderjylland i juni, der har inviteret de danske kongelige på officielt besøg i hovedstaden Berlin til og med torsdag, hvorefter dronningen fortsætter på egen hånd i Bayerns hovedstad München.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Vigtige emner

Under statsbesøget vil der både være et erhvervsfremstød samt besøg ved kulturinstitutioner.
 
Det overordnede formål med et dansk statsbesøg er at etablere, styrke og fremme forbindelserne landene imellem og herunder at udvikle sociale, erhvervsmæssige og kulturelle relationer.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden