Tirsdag, 22. oktober 2019 - af Ulrik Ulriksen

Nu er tronskifteceremonien i Japan i gang: Mary i godt selskab på forreste række

Foto: Mega
Danmarks kronprinspar er blandt de mange kongelige, som deltager i den fornemme tronskifteceremoni i Tokyo i Japan.

Det kejserlige palads i Japans hovedstad Tokyo dannede tirsdag morgen dansk tid rammen om en fornem tronskifteceremoni med kejser Naruhito og kejserinde Masako i hovedrollerne.

Blandt Europas kongelige til markeringen af tronskiftet var Danmarks kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.

Danskerne sad til højtideligheden i paladset på forreste række, og kronprinsessen var ud over sin mand også i godt selskab med prins Charles.

Naruhito og Masako på tronen

Ceremonien med de mange royale gæster som tilskuere fik en flot begyndelse, da kejser Naruhito og kejserinde Masako i traditionel japansk kejserlig klædedragt viste sig på deres troner.

Højtideligheden blev rundet af med en tale leveret af premierminister Shinzo Abe.

Mary og Frederik i fint selskab

Danmarks kronprinspar havde på de royale pladser på det kejserlige palads i Tokyo blandt andre selskab af kong Felipe og dronning Letizia af Spanien samt kong Willem-Alexander og dronning Maxima af Holland.

Senere i dag er der ifølge planen festmiddag på paladset, hvor Naruhito og Masako byder velkommen til en aften med delikat japansk mad og traditionel underholdning med sang og musik.

Lyt til udsendelsen "Sådan gør Frederik og Mary sig klar til rollen som kongepar" herunder og find flere udsendelser fra Danmarks royale podcast ved at klikke her.

Listen to "Sådan gør Frederik og Mary sig klar til rollen som kongepar" on Spreaker.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden