Nu går de af: Læs hele den alvorlige kritik af Herlufsholms bestyrelse

Foto: Ritzau/Scanpix
Herlufsholms bestyrelse har lørdag aften meldt ud, at den træder tilbage.

Lørdag aften har Herlufsholm Skole udsendt en pressemeddelelse, hvor de fortæller, at bestyrelsen har valgt at træde tilbage.

De fortæller desuden, at Herlufsholm i denne uge har modtaget et partshøringsudkast fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK), som retter en hård kritik mod bestyrelsen og varsler en række sanktioner.

I pressemeddelelsen udtaler bestyrelsen endvidere, at de ikke er enige i kritikken:

- Bestyrelsen er ikke enig i STUKs udkast til afgørelse og varslede sanktioner. Høringsskrivelsen vil blive besvaret af skolens ledelse og den nye bestyrelse. Bestyrelsen og skolens ledelse har valgt at offentliggøre partshøringsudkastet på skolens hjemmeside, skriver Herlufsholm i pressemeddelelsen.

I det lange og detaljerede partshøringsudkast fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet bliver der rettet hård kritik af Herlufsholm Skole og dens bestyrelse, og det vurderes, at skolen ikke overholder og ikke har overholdt en lange række regler og love.

- På baggrund af de foreliggende oplysninger er det samlet set styrelsens foreløbige vurdering, at skolens bestyrelse ikke på fyldestgørende vis har varetaget det betroede hverv, bestyrelsens medlemmer har i kraft af deres stilling på skolen. Det er derfor styrelsens foreløbige vurdering, at der er grundlag for at rejse alvorlig kritik af skolens bestyrelse, skriver STUK bl.a. i deres partshøringsudkast.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Herlufsholm oplyser, at bestyrelsens medlemmer fratræder snarest, og at bestyrelsen med det samme igangsætter en proces for sammensætning af en ny bestyrelse.

Læs hele STUKs alvorlige kritik af Herlufsholm Skole HER.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden