Nu har kronprinsparret fået nøglerne til deres nye palæ

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ankom til slotspladsen med prinsesse Isabella og prins Christian.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ankom til slotspladsen med prinsesse Isabella og prins Christian.

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Kancellihuset i Fredensborg vil fremover blive brugt af parret om sommeren.

Tirsdag, 21. september 2010 - af Annelise Weimann & Jan Bergman

I dag overtog kronprins Frederik og kronprinsesse Mary formelt nøglerne til deres nye palæ på Amalienborg, og det betyder, at de nu har to skønne hjem at bo i.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen tog imod kronprinsparret, da de ankom sammen med prinsesse Isabella og prins Christian til det nyrenoverede palæ, hvor han på statens vegne overdrager Frederik VIII's Palæ til kronprinsparret.

Begivenheden bliver fejret med en højtidelighed i forbindelse med overdragelsen, men kronprinsparret venter dog med selve indflytningen til senere på året.

- Der er dog endnu ingen dato for, hvornår Frederik og Mary flytter ind i palæet med prins Christian og prinsesse Isabella, men de flytter formentlig ind i slutningen af året, oplyser hoffets informationschef Lene Balleby til BILLED-BLADET.

Det betyder, at den lille familie i princippet både kan fejre jul og nytår i deres nye hjem. Og de kan være helt klar, til Mary skal føde engang i januar.

Kancellihuset i Fredensborg, hvor kronprinsparret har boet, siden de blev gift i 2004, vil fremover fortrinsvis være det sted, parret bor om sommeren, mens Frederik VIII's Palæ i København bliver deres vinterbolig.

Der er dog ét problem: møblerne. Ganske vist er der mange, smukke møbler i Kancellihuset, hvor Frederik og Mary har møbleret med en blanding af antikke møbler og nye designermøbler. Men eftersom kronprinsparret stadig med mellemrum vil bo i Fredensborg, nytter det ikke at tømme huset helt.

- Det vil naturligvis kræve flere møbler at have to bopæle, og nogle møbler er ved at blive istandsat, fortæller Lene Balleby.

Der skal dog rigtig meget til for at møblere Amalienborg-palæet, der er på godt 3000 kvadratmeter, Mary og Frederik er derfor sandsynligvis i fuld gang med at læse møbelkataloger og få gode ideer til deres nye hjem.

Frederik VIII's Palæ har i flere måneder været åbent for offentligheden, og 479.246 personer nåede at se det.

Kronprins Frederik