29. aug. 2020
Af Marianne Singer

Nyd de mange fine billeder: Nordens smukke prinsesser

Danskerne, svenskerne og nordmændene kan være stolte af deres prinsesser, der er både smukke, karismatiske og enormt seje. BILLED-BLADET har samlet 42 billeder af nordens prinsesser.

I Danmark har vi kronprinsesse Mary, 48, og hendes og kronprins Frederiks døtre, prinsesse Isabella, 13, og prinsesse Josephine, 9, samt prinsesse Marie, 44, og hendes og prins Joachims datter prinsesse Athena, 8.

Fem skønne prinsesser i alle aldre, der spreder glæde hvorend de kommer.

Svenske prinsesser

I Sverige har de kronprinsesse Victoria, 43, og hendes og prins Daniels datter, prinsesse Estelle, 8, der er nummer to i tronfølgen efter sin mor.

Og så er der prinsesse Sofia, 35, der er gift med prins Carl Philip, samt prinsesse Madeleine, 38, og hendes og Chris O'Neills to døtre, prinsesse Leonore, 6, og prinsesse Adrienne, 2.

Vigtig del af familien

I Norge er der kronprinsesse Mette-Marit, 47, og hendes og kronprins Haakons datter, prinsesse Ingrid Alexandra, 16, der er nummer to i tronfølgen, samt prinsesse Märtha Louise, 48.

Hendes tre døtre, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah, har ikke en prinsesse-titel, men er selvfølgelig alligevel en vigtigt del af kongefamilien.

Lever forskelligt

Prinsesserne i de forskellige nordiske kongehuse lever meget forskelligt med blandt andre kronprinsesserne, der har travlt med at repræsentere kongehusene i både ind- og udlandet.

Norske prinsesse Märtha Louise er trådt ud af kongehuset og er selvstændig, mens prinsesse Madeleine og hendes familie bor i Florida, USA.

Tæt knyttede

Fælles for dem alle er dog, at de igennem deres familiehistorie og det skandinaviske bånd er tæt knyttede til hinanden.

Og så kan man se på de skønne billeder, som BILLED-BLADET har fundet frem af de 14 prinsesser, der er i direkte linie med monarken, at de ikke bare er utrolig smukke, men også hver især udstråler en kæmpe styrke og karisma.

Læs mere om: