Søndag, 17. maj 2020 - af Marianne Singer

Nye billeder afslører: Sådan undgår Frederik og Mary smitte

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. 
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. 
Foto: Hanne Juul
På nye billeder fra kongehuset kan man se, hvordan kronprins Frederik og kronprinsesse Mary undgår smittespredning med coronavirus.

I sidste uge delte kongehuset nye billeder med kronprinsparret, hvor de hver især er på job i Frederik 8.s Palæ på Amalienborg i København. 

Her er det tydeligt at se, hvilken af Sundhedsstyrelsens mange anbefalinger, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med sikkerhed følger.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Klar med håndsprit

For både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har på billederne håndsprit stående lige ved siden af sig, klar til at spritte hænderne af med for at undgå coronasmitte.

Først var det kronprins Frederik, der havde sin håndsprit fra Tromborg stående på sit kontor under et videomøde i forbindelse med det årlige styringskomitémøde i Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet. 

God afstand

Og to dage efter mødtes kronprinsesse Mary med udviklingsminister Rasmus Prehn, hvor hun – med god afstand og håndsprit ved siden af sig - drøftede både kortsigtede og langsigtede konsekvenser af Covid19-krisen for piger og kvinders hverdag rundt omkring i verden, blandt andet i relation til uddannelse, vold, mødredødelighed, børneægteskaber, uønskede graviditeter. 

Helt fra begyndelsen af coronakrisen i marts har kronprinsparret taget myndighedernes anbefalinger alvorligt, som også kronprins Frederik understregede overfor BILLED-BLADET på den sidste officielle opgave, før Danmark lukkede ned. 

Du kan gense videoen her:

Hjemme under krisen

Ligesom resten af Danmark sørgede kronprinsfamilien derefter så vidt muligt at holde sig hjemme på Amalienborg og senere i Kancellihuset i Fredensborg og arbejde hjemmefra for at undgå smitte. 

Under coronakrisen har både dronning Margrethe og kronprinsparret gjort en stor indsats for at vise, at de står sammen med danskerne i den usædvanlige krise. 

Blandt andet delte kongehuset den sødeste videohilsen med kronprinsfamilien, der blev vist i programmet “Danmark står sammen” på TV 2, hvor danskere fra hele landet satte ord på den særlige coronasituation

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden