31. mar. 2022
Af Marianne Singer

Nye billeder: Prins Joachim overrasker med besøg i Danmark

Prins Joachim på job i København torsdag. 
Prins Joachim på job i København torsdag.
Foto: Ritzau Scanpix
Prins Joachim, der til daglig bor og arbejder i Paris, har torsdag været på job hjemme i Danmark.

Prins Joachim har torsdag været på job i Danmark sin egenskab som forsvarsattaché.

Det har ikke stået i den kongelige kalender, fordi han netop har været afsted som forsvarsattaché og ikke som repræsentant for kongehuset.

Underskrev vigtig erklæring

Det er DI Forsvar og sikkerhed, der torsdag har underskrevet en fælles erklæring om strategisk partnerskab om forsvarsindustri med den danske ambassade i Paris.

Og det er i den forbindelse, at forsvarsattaché prins Joachim repræsenterede ambassaden ved underskrivelsen af erklæringen i Industriens Hus i København.

https://imgix.billedbladet.dk/20220331-142756-l-5120x3547ma.jpg
Forsvarsattaché, brigadegeneral prins Joachim, og direktør Joachim Finkielman, DI Forsvar og sikkerhed underskriver erklæringen.
Foto: Ritzau Scanpix

Forstærker samarbejde

DI Forsvar og sikkerhed er Danmarks brancheforening for forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien.

Baggrunden for partnerskabet mellem ambassaden og DI Forsvar og sikkerhed er ønsket om et nyt og forstærket samarbejde mellem Danmark og Frankrig på forsvarsindustriområdet og dermed også ønsket om at øge den danske forsvarsindustris eksport til Frankrig.

Stor glæde

Europæisk og transatlantisk samarbejde har aldrig været vigtigere, og med regeringens forsvarsindustrielle strategi er der skabt nye rammer for et tættere samarbejde indenfor forsvarsindustrien.

- I en tid hvor der er brug for at styrke forsvar, sikkerhed og sammenhold i Europa, er det mig en stor glæde som forsvarsattaché, at bidrage til at styrke et strategisk samarbejde mellem Danmark og Frankrig og ikke mindst mellem de to landes forsvarsindustri, siger forsvarsattaché, brigadegeneral Prins Joachim, ifølge pressemeddelsen fra Dansk Industri.

https://imgix.billedbladet.dk/20220331-144457-l-5534x3794ma.jpg
Foto: Ritzau Scanpix

Styrker samarbejdet

Formålet med aftalen er først og fremmest at følge op på det succesfulde forsvarseksportfremstød sidste år i Paris, hvor der blev indgået konkrete aftaler om ordrer mellem dansk og fransk forsvarsindustri.

Dernæst at styrke det strategiske og materielmæssige samarbejde mellem Danmark og Frankrig, ikke mindst mellem dansk og fransk forsvarsindustri.

- Det er en meget stor glæde, at ambassaden deler den danske forsvarsindustris ønske om at styrke samarbejdet med fransk forsvar og franske forsvarsvirksomheder. I lyset af den sikkerhedspolitiske situation, er det er jo helt oplagt, at det strategiske samarbejde styrkes mellem de europæiske landes industrier. Vi ved, fra fremstødet sidste år, at der er store muligheder for danske virksomheder i styrket samarbejde med Frankrig, siger direktør Joachim Finkielman, DI Forsvar og sikkerhed.

Læs mere om: