Lørdag, 3. september 2022 - af Christinna Braun

Nye billeder viser ny retning for prins Joachims familie

Prins Nikolai. 

Prins Nikolai. 

Foto: Hanne Juul
Prins Nikolai fyldte 23 den 28. august.

Dronning Margrethes ældste barnebarn, prins Nikolai, fyldte 23 år den 28. august, og det blev naturligvis fejret med familien.

På dagen delte kongehuset fire helt nye billeder af fødselaren, og de nye billeder er lidt anderledes end dem, vi plejer at se.

De sidste mange år har lillebror prins Felix været med på prins Nikolais fødselsdagsbilleder og omvendt, men i år er også prinsernes små søskende, prins Henrik på 13 og prinsesse Athena på 10, med på billederne.

Fotograferne bag de nye billeder er prinsesse Marie og fødselarens lillesøster, prinsesse Athena.

- De nye fødselsdagsbilleder, der blev offentliggjort i forbindelse med prins Nikolais 23-års fødselsdag, var virkelig overraskende. Det er første gang, det er familiemedlemmer, der står bag kameraet og ikke en professionel fotograf. Det har de sidste mange år været Steen Brogaard, der har taget fødselsdagsbillederne af prins Nikolai, siger BILLED-BLADETs kongehusekspert Marianne Singer.

 

Måske netop fordi det er familiemedlemmer, der står bag billederne, bliver stemningen også mere afslappet, lyder det fra Marianne Singer.

- Billederne oser af familiehygge med varme spontane grin og smil, der understreger, hvor spontant det hele foregik under fotograferingen. Og alt det sjov der var hinanden imellem.

- Steen Brogaards portrætter er utroligt flotte, men selvfølgelig meget mere opstillede og viser mere model-siden af Nikolai, så det er en anden og ny side af prins Nikolai, vi får med de netop offentliggjorte billeder.

- De nye billeder er charmerende med det lidt ”amatør”-agtige look. Det er billeder, som kunne være helt almindelige familiebilleder taget af dig og mig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

BILLED-BLADETs kongehusekspert Marianne Singer kan sagtens forestille sig, at der vil komme flere af den slags billeder af prins Joachims to ældste sønner i de kommende år.

- Prinsesse Marie har jo allerede tidligere taget fødselsdagsbilleder af børnene selv, og også prinsesse Athena har stået bag kameraet, men det er første gang, at de står bag kameraet ved prins Nikolais officielle billeder, der er blevet delt af kongehuset.

- Og det er bare så sødt at se, hvor godt tilpas han er med sin bonusmor og sine søskende – det stråler bare ud af billederne. Pudsigt nok er netop prins Nikolai som topmodel vant til glamourøse og gennemarbejdede fotos. Så det er noget af en tillidserklæring, at han overlader kameraet til familiemedlemmer med så vigtige billeder, der bliver delt med hele Danmark.

Se de nye billeder, taget i anledning af prins Nikolais fødselsdag, herunder. 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden