20. jan. 2021
Af Marianne Singer

Nyt billede: Marys stilfulde hjemme-look

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary ser super skarp ud i et flot business-look på nyt billede, som kongehuset har delt på de sociale medier.

Ligesom de fleste andre danskerne arbejder kronprinsesse Mary for tiden hjemmefra.

Således også tirsdag, da hun fra sit arbejdsværelse i Frederiks 8.s Palæ på Amalienborg deltog i et virtuelt møde for ICPD25 Højniveaukommission, som FN’s Befolkningsfond etablerede sidste år.

Sofistikeret stil

På det flotte billede, som kongehuset har delt på de sociale medier kan man se, at kronprinsesse Mary under det vigtige FN-møde så super tjekket og elegant ud.

Til sin sofistikerede røde blazer bærer kronprinsessen en sort rullekravesweater, mens hun har sine mørke lokker hængende løst.

https://imgix.billedbladet.dk/mary_5.jpg
Foto: Kongehuset

Favorit-briller

De smarte briller som kronprinsesse Mary bærer til FN-mødet, ser ud til at være samme model som dem, hun bar i november ved foreningen Børn, Unge & Sorgs 20-års jubilæumskonference.

Bare i en anden nuance.

https://imgix.billedbladet.dk/20201112_hjp9566.jpg
Foto: Hanne Juul

Iøjnefaldende detalje

Og så var der en iøjnefaldende detalje, idet kronprinsesse ikke bar øreringe under FN-mødet.

Kronprinsesse Mary ses normalt aldrig uden smykker i ørerne, når hun er på officiel opgave.

Vigtigt budskab

Til opslaget om FN-mødet, der havde fokus på en af kronprinsessens største mærkesager, nemlig kvinder og pigers rettigheder, skrev kronprinsessen:

Omstændighederne er desværre endnu ikke til et fysisk møde for ICPD25 Højniveaukommission, som FN’s Befolkningsfond etablerede i 2020 (så hermed endnu et billede af mig ved skærmen… ?). ⁣

Kommissionen blev oprettet for at arbejde for at sikre, at kvinder og piger har den fornødne viden og de redskaber, der skal til for at sikre, at de kan bestemme over deres egen krop og dermed deres eget liv. Mødet i dag fokuserede på arbejdet med at sikre at enhver graviditet er ønsket, at enhver fødsel er sikker og at ingen udsættes for kønsbaseret vold eller skadelige skikke såsom pigeomskæring eller børneægteskaber. Det er store udfordringer, som kræver fokus, engagement, investering og en fælles stærk vilje. Særligt nu, hvor COVID-19 har rullet udviklingen tilbage på så mange områder. Vi ved, at COVID-19 forstærker eksisterende udfordringer. For eksempel bliver der hvert år foretaget 25 millioner usikre aborter i verden, og på grund af COVID-19 forventes yderligere tre millioner kvinder at få foretaget en usikker abort i år. Og stigningen i kønsbaseret vold er også foruroligende – vi hørte, at stigningen nogle steder var op til 40 procent... Der er meget, der skal gøres for at skabe en bedre verden.⁣

Læs mere om: