2. feb. 2021
Af Marianne Singer

Nyt billede: Søde ord til Mary fra bedste veninde i Australien

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary kan glæde sig over søde ord fra en af sine bedste veninder, Amber Petty.

Da kronprinsesse Mary i sidste uge delte en selfie på Mary Fondens Instagram-profil fra deres ugentlige statusmøde, var der blandt de mange kommentarer under opslaget også en særlig hilsen fra Australien.

Det var nemlig kronprinsesse Marys nære veninde fra Australien, Amber Petty, som havde skrevet en sød besked til sin gode gamle veninde.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-774356_1_0.jpg
Amber Petty ved de kongelige tvillingers dåb i Holmens Kirke i 2011.
Foto: Lars H. Laursen

Mødtes i Melbourne

"Look at that beautiful, happy face. ❤️", skriver Amber Petty således til kronprinsesse Mary, som hun kender helt tilbage fra deres tid i Melbourne i midt 90'erne. De to mødte hinanden, da Mary, der dengang hed Donaldson, arbejdede i et reklamebureau i en kontorbygning i Melbourne, hvor Amber var receptionist.

Meget tætte

Hvor nær en veninde Amber Petty er, ses blandt andet tydeligt i kronprins Frederik-biografien "Under Bjælken" af Jens Andersen, hvor hun og Hamish Campbell er de eneste australske venner, der medvirker i bogen. Amber var da også en af de første Mary ringede til, efter hun havde mødt kronprins Frederik i Sydney i 2000.

Stadig travlt

I opslaget på Mary Fondens Instagram-profil skriver kronprinsesse Mary, at der stadig er travlt i Mary Fonden, selvom kalenderen for tiden er tom. Blandt andet arbejder kronprinsessen og hendes team med at sætte fokus på partnervold.

Måske gammeldags

"Det er måske lidt gammeldags, men jeg er stadig glad for min papirkalender ved siden af den digitale. ⁣

Den giver mig et godt overblik. Som I kan se, ser den lidt kedelig ud lige nu.⁣

Men selvom fysiske møder er aflyst og en masse begivenheder udsat på ubestemt tid, er der stadig masser at tage fat på med vores arbejde i Mary Fonden. ⁣

På det ugentlige statusmøde i Mary Fondens ledelse talte vi blandt andet om en ny undersøgelse om danskernes viden om partnervold, vi netop har offentliggjort. ⁣

Den viser bl.a., at mange har en god forståelse for, hvor kompleks partnervold er. Det er virkeligt positivt. ⁣

Men vi kan også se, at der stadig er behov for oplysning. Det arbejder vi derfor videre med. ⁣

Alt for mange børn, kvinder og mænd lever i familier med partnervold. Bryder vi med tabu og berøringsangst bidrager vi til, at flere kan få hjælp.⁣

H.K.H. Kronprinsessen," skriver kronprinsesse Mary til den fine selfie på Mary Fondens Instagram-opslag.

Læs mere om: