4. mar. 2020
Af Marianne Singer

NYT FRA HOFFET: Mary aflyser rejse på grund af coronavirus

kronprinsesse mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary skulle onsdag have været afsted til Frankrig på et arbejdsbesøg, der nu er aflyst.

En officiel rejse til Paris, som kronprinsesse Mary skulle have været på onsdag, bliver nu alligevel ikke til noget, ifølge kongehuset.

Kronprinsesse Mary var ellers klar til at indtage en af de helt store roller ved det økonomiske topmøde OECD 2020 Global Forum i Paris, hvor hun skulle have holdt åbningstalen.

Derfor bliver mødet aflyst

Men nu er arbejdsbesøget aflyst, ifølge kongehuset, der har udsendt følgende meddelelse:

H.K.H. Kronprinsessens deltagelse i OECD 2020 Global Forum on Environment i Paris er aflyst.

Det sker på baggrund af oplysninger fra Udenrigsministeriet om, at mødet, som følge af situationen med COVID-19, nu bliver gennemført i mere begrænset omfang end oprindeligt planlagt. Blandt andet er højniveaudeltagelsen i panelet ved åbningen, hvori Hendes Kongelige Højhed skulle have deltaget, reduceret på grund af afbud. Det er derfor efter Udenrigsministeriets vurdering ikke naturligt, at Kronprinsessen deltager.

Holdt åbningstale før

Allerede flere gange tidligere har kronprinsesse Mary åbnet konferencen i Paris, som blandt andet politikere, forskere og virksomhedsledere deltager i, med skarpe taler, første gang i 2017.

Denne gang skulle kronprinsesse Marys tale blandt andet have handlet om, hvordan klimaforandringer øger skrøbelig og rammer især piger og kvinder globalt.

Skulle have været til middag

Aftenen forinden var også en middag hos den danske ambassadør ved OECD, Carsten Staur, planlagt.

OECD, der er en forkortelse for Organisation for Economic Co-operation and Development, på dansk Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, har til formål at fremme målsætninger, der vil forbedre den økonomiske og sociale velfærd for befolknignen verden over.

Læs mere om: