Torsdag, 2. december 2021 - af Marianne Singer

Nyt fra kongehuset: Aldrig sket før

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kongehuset har netop udsendt en pressemeddelelse om kronprinsesse Marys 50-års fejring i januar og februar.

For første gang nogensinde bliver kronprinsesse Mary fejret stort og officielt på sin runde dag med både festlig gallataffel og fornemme udstillinger.

Det sker i forbindelse med, at kronprinsessen fylder 50 år den 5. februar 2022. 

Kæmpe fejring

Kongehuset har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor de fortæller om hele det store festprogram i anledning af kronprinsesse Marys runde dag. 

"Det officielle program for Kronprinsessens fødselsdag inkluderer blandt andet følgende begivenheder:

• Mary Fonden inviterer torsdag den 27. januar samarbejdspartnere og netværk til en markering af den runde fødselsdag og Kronprinsessens indsats som formand i Mary Fonden. Markeringen vil have fokus på, hvordan Mary Fonden og deltagerne i fællesskab fremadrettet kan bidrage til at skabe et samfund, hvor alle oplever, at de hører til.

• Hendes Kongelige Højhed deltager mandag den 31. januar i åbningen af udstillingen ’Mary og Kronprinsesserne’ på Koldinghus i Kolding. Udstillingen tegner et portræt af Kronprinsessen og Kronprinsessens forgængere i Glücksborg-slægtens historie og sætter fokus på den opgave og de muligheder, der ligger i at være kronprinsesse.

• På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot vil Kronprinsessen torsdag den 3. februar være til stede ved åbningen af udstillingen ’H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972 – 2022’, som fortæller om Kronprinsessens personlige historie og betydning for det danske kongehus og Rigsfællesskabet gennem billeder, portrætter, dragter og personlige genstande. I forbindelse med udstillingsåbningen vil et nyt portræt af Hendes Kongelige Højhed blive afsløret.

• Fredag den 4. februar samles gæster på Rosenborg Slot til gallataffel i anledning af Kronprinsessens fødselsdag. Hendes Majestæt Dronningen er vært for taflet, hvor blandt andet den kongelige familie og repræsentanter for det officielle Danmark deltager.", skriver kongehuset blandt andet. 

Derudover vil der offentliggøres flere festlige begivenheder senere. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden