1. sep. 2020
Af Marianne Singer

Nyt fra kongehuset: Frederik og Mary aflyser vigtig rejse

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien
Kongehuset oplyser på deres hjemmeside, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary aflyser erhversfremstødet til Holland, som de skulle have været på i november.

For første gang siden coronakrisens udbrud i marts skulle kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til november have været på en officiel rejse til udlandet.

Men nu oplyser kongehuset på deres hjemmeside, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary aflyser besøget og udskyder det til et senere tidspunkt på grund af den aktuelle corona-situation.

Holder virituel konference

"Den 2.-3. november 2020 skulle Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen have stået i spidsen for en større dansk erhvervsdelegation i Nederlandene. Besøget er udskudt på grund af situationen med COVID-19, begynder meddelelsen", hvor kongehuset forklarer, at der i stedet bliver afholdt en digital konference om samme emne.

"I mellemtiden vil der på samme tidspunkt blive afholdt en virtuel konference med samme deltagerkreds og samme overordnede tema: ”Partnering for Green Transition”. Ved åbningen vil Kronprinsen holde tale. Et fysisk besøg til Nederlandene vil blive afholdt, når det igen bliver muligt", skriver kongehuset endvidere.

Gennem årene har kronprinsparret stået i spidsen for adskillige erhvervs- og kulturfremstød.

Mange rejser

Sidste år besøgte kronprinsparret blandt andet Sydkorea og Frankrig, og tidligere er besøg blandt andet gået til Sverige, USA, Japan, Tyskland, Mexico og Chile.

Formålet med besøgene har været at styrke relationerne mellem Danmark og besøgslandene samt understøtte danske virksomheders vækst og position på de pågældende markeder.

Læs mere om: