23. sep. 2021
Af Marianne Singer

Nyt fra kongehuset: Så festligt bliver Marys besøg i Litauen

Kronprinsesse Mary. 
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
Der venter kronprinsesse Mary et travlt program med mange spændende punkter, når hun i næste uge drager på officielt besøg i Litauen.

Kronprinsesse Mary er på fra morgen til aften, når hun i næste uge er på officielt besøg i Litauen.

Det er Litauens præsident H.E. Gitanas Nausėda, der i anledning af 100-året for Danmark og Litauens diplomatiske forbindelser og 30-året for Danmarks anerkendelse af Litauen, har inviteret kronprinsesse Mary til at deltage i en fornem fejring af begivenheden.

Besøget foregår henover to dage, den 30. september og den 1. oktober, i Litauens hovedstad Vilnius.

Intense dage

I den netop udsendte officielle kalender for den kongelige familie kan man se, at der venter kronprinsesse Mary mange spændende arrangementer under besøget.

På førstedagen bliver kronprinsessen om formiddagen først modtaget af præsidenten og hans hustru Diana Nausėdienė i pompøse rammer på Præsidentpaladset og to timer senere af landets premierminister Ingrida Šimonytė.

Næste punkt i programmet er en kranselægning på Antakalnis-kirkegården, hvorefter kronprinsessen åbner guldalderudstillingen på Vytautas Kasiulis Art Museum.

En fornem åbning står kronprinsessen også for, når hun om eftermiddagen sammen med præsidentfruen åbner et dansk-litauisk kunstseminar på Lithuanian National Museum of Art.

Festlig aften

Efter at hun har besøgt Signatarų namai (Signaturernes hus), er der en kort pause, inden kronprinsessen om aftenen først deltager i en stor festkoncert med musikere fra Danmark, Estland, Letland og Litauen og så en middag på Den Danske Ambassade i Vilnius.

På andendagen kan kronprinsessen glæde sig til at starte programmet med åbningen af et seminar i anledning af 100-året for diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Litauen.

Møder søde børn

Derefter tager hun på besøg i børnehaven Ruta samt Den Litauiske Nationale Olympiske Komite.

Ved middagstid venter der kronprinsessen en flot åbning af handelspassagen Senators Passage på en markedsplads i Vilnius og derefter slutter det intense program med, at hun møder udstationerede danske soldater i Litauen.

Læs mere om: