26. aug. 2020
Af Trine Larsen

Nyt fra Kongehuset: Sådan har prins Joachim det nu

Prins Joachim
Foto: Martin Høien
Prins Joachim er så meget i bedring efter sin blodprop i hjernen, at han snart er klar til at begynde sit nye job som forsvarsarttaché på ambassaden i Paris. Det oplyser kongehuset

Prins Joachim arbejder stadig på at komme helt til hægterne ovenpå den blodprop, som pludselig ramte ham 24. juli. Efter ugers ro og fred på kongefamiliens vinslot Chatéau de Cayx i Frankrig, er prins Joachim nu ved at have det så godt, at han kan overskue sin fremtid og planlægge begyndelsen af sit nye job som forsvarsattaché på ambassaden i Paris.

- Prins Joachim er i fortsat bedring og glæder sig til i løbet af september at påbegynde sin nye funktion som forsvarsattaché, lyder det fra kongehuset, der hidtil har afventet prins Joachims mirakuløse fremskridt efter at han blev opereret for en blodprop i hjernen 24. juli og efterfølgende lå 10 dage på universitetshospitalet i Toulouse.

- Prins Joachim stiler mod at starte medio september, oplyser kongehuset nu i en pressemeddelelse og skriver også, at prinsen, grundet Corona-restriktioner i Paris, vil have en del hjemmearbejde.

Prins Joachim har siden han blev ramt af blodproppen befundet sig på kongefamiliens vinslot, hvor han rekreerer sig, samler kræfter og kommer ovenpå efter det chok både han selv og hele familie fik, da han blev ramt af den alvorlige sygdom.

Prins Joachim blev ramt af blodproppen efter et usædvanlig travlt år for prins Joachim og hans familie. For at videreuddanne sig flyttede han sidste sommer til Paris sammen med hustruen Marie og parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, hvor han påbegyndte en udfordrende lederuddannelse på Frankrigs førende militær-akademi, Ecolí Militær, som den hidtil eneste dansker.

Men nu er der altså gode nyheder om prinsens helbred, idet han forventes at begynde i jobbet i Paris i midten af september.

Læs mere om: