Overraskende nyt om corona-vaccinationen af dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth.

Dronning Elizabeth.

Foto: Mega
I England starter de nu med at vaccinere mod Covid-19 - men dronning Elizabeth og prins Phillip venter på, det bliver deres tur.

Som det første land i den vestlige verden sætter England nu gang i en landsomfattende vaccination mod Covid-19. Millioner af englændere ventes at modtage vaccinen, der forhåbentlig kan bringe verden tilbage til en mere normal hverdag. Men ikke alle bliver vaccineret med det samme. De engelske myndigheder har lavet en præcis plan for, i hvilken rækkefølge befolkningen skal have vaccinen. Det er naturligvis mennesker i risikogrupperne, der står øverst på listen: De, som i forvejen er svage - og de ældre.

Pakket ind i en boble

Til den sidste gruppe hører 94-årige dronning Elizabeth og hendes 99-årige gemal, prins Phillip. De har under hele pandemien så at sige været pakket ind i en beskyttende "boble" - hvor de udelukkende har haft kontakt med en meget lille gruppe mennesker, som alle konstant er blevet testet for corona-virus. Sådan bliver deres jul også - hyggelig, men stille på Windsor Castle.

Ingen særbehandling

Men der er håb forude for den ellers raske og rørige monark og hendes mand. Måske ville man have forventet, at landets absolutte overhovede ville stå allerførst i køen, når der skal vaccineres - men dronningen har insisteret på, at hun og prins Phillip venter pænt, til det bliver deres tur. Både dronningen og prinsen har begge gennemlevet verdensomspændende kriser i deres lange liv - krige, bombardementer og pandemier - og de to ser ingen grund til, at netop de denne gang skal have særbehandling.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Uanset hvad vil det næppe vare mange uger, før både dronningen og prins Phillip bliver vaccineret - og forhåbentlig snart kan genoptage et normalt liv.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden