Tirsdag, 26. april 2022 — af Marianne Singer

Passioneret kronprins Frederik: Jeg er stolt

Kronprinsen på talerstolen tirsdag morgen. 
Kronprinsen på talerstolen tirsdag morgen. 
Foto: Thomas Frøde
Kronprins Frederik delte vigtige budskaber, da han tirsdag morgen på fornem vis åbnede FN’s nye klimacenter, UNEP Copenhagen Climate Centre, i FN Byen i København.

Det var en passioneret kronprins Frederik, der tirsdag morgen stod på talerstolen under indvielsen af FN’s nye klimacenter, UNEP Copenhagen Climate Centre, der skal fungere som et videnskabeligt rådgivningscenter og levere videnskabelige analyser i den grønne omstilling. 

Et emne, der ligger kronprinsen nært, idet han sidste år meddelte, at han ville intensivere sit arbejde med blandt andet den grønne dagsorden i Danmark yderligere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kort gåtur 

På en kort gåtur rundt om FN Byen i København, der huser det nye center, fik kronprinsen blandt andet fremvist en af FN Byens vandpumper, som er en del af den energieffektive opvarmning og nedkøling af bygningen.
Foto: Thomas Frøde
Foto: Thomas Frøde
Herefter begyndte det officielle program for centerets åbning, hvor kronprinsen holdt åbningstale.

Jeg er stolt

- Jeg er stolt af, at vi i Danmark kan imødekomme UNEP-CCC (FN’s nye klimacenter, red.). I Danmark har vi været engageret i at udvikle grønne energiløsninger siden 1970'erne, hvor oliekriserne tvang vores politikere, ingeniører og forskere til at fokusere på energieffektivitet og alternative energiressourcer. Vi har faktisk tænkt grønt i århundreder, og for nylig satte Danmark det ambitiøse mål om at reducere udledningen med 70 procent inden 2030, lød det blandt andet fra kronprinsen oppe fra talerstolen. 

Vi skal stå sammen

Derefter understregede kronprinsen, at København er en af de grønneste byer, hvor man kan svømme i byens vand eller blandt andet opleve det grønne område Nordhavn.

- Men forandringer i et enkelt land eller en enkelt by er ikke nok til at nå ud af klima-nødudgangen. Verden må stå sammen om at reducere udledningen af drivhusgasser, sagde kronprinsen og sluttede af med at sige, hvor store forhåbninger han har til det nye center. 

Rundt på Sjælland

Også mandag havde kronprins Frederik fokus på de grønne emner, da han sammen med klimaminister Dan Jørgensen i løbet af dagen var rundt på Sjælland for at besøge seks forskellige virksomheder, der alle har gjort erfaringer med energioptimering.

Besøgene i Hørsholm, Ballerup, Hedehusene og Kalundborg var en del af en tematisk besøgsdag, der satte fokus på den globale indsats for at indfri energieffektiviseringens potentialer – med inspiration i løsninger fra herboende virksomheder.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden