Pengeregn fra Prins Nikolais og prins Felix' Fond. Se hvem der modtager

Pletskud af prins Nikolai fra 2017.

Foto: Lars H. Laursen

De to unge prinsers fond har uddelt i alt 608.000 kroner i 2018.

Fredag, 22. juni 2018 - af Niels Burgos

Fra maj 2010 har de to unge prinser, Nikolai og Felix, lagt navn til en fond, der støtter humanitære, kulturelle og uddannelsesmæssige formål i eller udenfor Danmark.

Faktisk var det oprindelig en fond, der blev oprettet af de to prinsers forældre - og som bar deres navn "Prins Joachims og Prinsesse Alexandras Fond" - men fra 2010 har fonden heddet "H.H. Prins Nikolais og H.H. Prins Felix' Fond". Og kongehuset har i dag offentliggjort en liste over den brede vifte af personer, grupper og institutioner, der i 2018 modtager penge fra de to prinsers fond.

Indspilning af Bent Fabricius-Bjerres musik

Der er tale om så forskellige modtagere som Det Danske Drengekor, balletdanseren Mathilde Stokkebro, Nødhjælpsorkesteret - og Bent Fabricius-Bjerre. Sidstnævnte modtager penge fra fonden sammen med Live Johansson til en indspilning af komponistens værker.

I alt er der i 2018 uddelt 608.000 kroner. 

13 numre af BILLED-BLADET for 475 kr.
Klik her og se hvor meget du sparer!

Fondens kapital består af midler, som er fremkommet dels ved det overskud, der indkom ved salg af bryllupsmønten, der blev fremstillet i anledning af brylluppet mellem prins Joachim og prinsesse Alexandra den 18. november 1995, dels ved den sammenlægning, der skete i 2004 med "Prins Joachims og Prinsesse Alexandras Internationale Uddannelsesfond". Denne fond blev oprettet i anledning af brylluppet den 18. november 1995 med midler skænket af fondene i Bikuben-koncernen og af Foreningen til Unge Handelsmænds Uddannelse m.fl.