Fredag, 22. juni 2018 - af Niels Burgos

Pengeregn fra Prins Nikolais og prins Felix' Fond. Se hvem der modtager

Pletskud af prins Nikolai fra 2017.

Pletskud af prins Nikolai fra 2017.

Foto: Lars H. Laursen
De to unge prinsers fond har uddelt i alt 608.000 kroner i 2018.

Fra maj 2010 har de to unge prinser, Nikolai og Felix, lagt navn til en fond, der støtter humanitære, kulturelle og uddannelsesmæssige formål i eller udenfor Danmark.

Faktisk var det oprindelig en fond, der blev oprettet af de to prinsers forældre - og som bar deres navn "Prins Joachims og Prinsesse Alexandras Fond" - men fra 2010 har fonden heddet "H.H. Prins Nikolais og H.H. Prins Felix' Fond". Og kongehuset har i dag offentliggjort en liste over den brede vifte af personer, grupper og institutioner, der i 2018 modtager penge fra de to prinsers fond.

Indspilning af Bent Fabricius-Bjerres musik

Der er tale om så forskellige modtagere som Det Danske Drengekor, balletdanseren Mathilde Stokkebro, Nødhjælpsorkesteret - og Bent Fabricius-Bjerre. Sidstnævnte modtager penge fra fonden sammen med Live Johansson til en indspilning af komponistens værker.

I alt er der i 2018 uddelt 608.000 kroner. 

Fondens kapital består af midler, som er fremkommet dels ved det overskud, der indkom ved salg af bryllupsmønten, der blev fremstillet i anledning af brylluppet mellem prins Joachim og prinsesse Alexandra den 18. november 1995, dels ved den sammenlægning, der skete i 2004 med "Prins Joachims og Prinsesse Alexandras Internationale Uddannelsesfond". Denne fond blev oprettet i anledning af brylluppet den 18. november 1995 med midler skænket af fondene i Bikuben-koncernen og af Foreningen til Unge Handelsmænds Uddannelse m.fl.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden