Phillip Faber: Derfor fik Mary mig til at trille en tåre

Foto: Jesper Sunesen og Martin Høien
Phillip Faber blev meget bevæget over et brev fra kronprinsesse Mary, skriver han i sin nye bog "Den danske sang".

Tilbage i marts skrev kronprinsesse Mary et fint brev til Phillip Faber i DR1 morgensang, hvori hun ønskede sig den kendte danske børnesang "Solen er så rød mor".   

Brevet rørte Phillip Faber dybt, afslører han i sin nye bog "Den danske sang", skrevet i samarbejde med Rikke Hyldgaard.

Trillede en tåre

"Under coronakrisen i 2020 modtog jeg en dag et brev fra kronprinsesse Mary, som er protektor for DR Pigekoret. Hun havde et sangønske til Morgensang på DR1 og skrev blandt andet:
Jeg har ønsket sangen Solen er så rød, mor – en smuk godnatsang,
som handler om de spørgsmål, børn kan have,
lige inden de skal sove. Og lige nu har børn særligt mangespørgsmål og bekymringer. Det er også en sang, vi har sunget
om aftenen hjemme hos os, og en sang, vi holder meget af.
Der trillede en tåre, da jeg læste brevet på vej i studiet. Det var et perspektiv på sangen, som jeg godt kan lide. En pointe om, at sangen
tager børns spørgsmål og bekymringer alvorligt og minder os forældre om, hvordan et barn kan have det omkring sengetid, og om det ansvar, vi har under en pandemi for selv de større børn, der er bange og opfyldt af tanker, de ikke forstår. Sangen ser øjeblikket før søvnen fra barnets perspektiv. Det er en alvorlig sang, og børn kan rumme stor alvor." skriver Phillip Faber i bogen "Den danske sang", der er en hyldest til den danske sangskat.
 
 
 

En særlig sang

I "Den danske sang" deler Phillip Faber sin glæde ved den danske sang og øser af sin viden om emnet.
Han fortæller i bogen om de danske sange, hvad sang betyder for os, hvad der gør en sang god, melodiopbygning, tekster, sanghistorie og om alt det, som sang gør ved os.
 
 

Kongeligt møde aflyst

Phillip Faber skulle have mødt kronprinsparret på søndag i forbindelse med, at de skulle have overværet ham være chefdirigent ved DR Pigekorets store julekoncert i DR Koncerthuset, men den er nu aflyst på grund af de nye coronarestriktioner.
 
 
Samtidig er kronprinsparret lige nu også i isolation, efter at prins Christian mandag blev testet positiv for coronavirus.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden