Fredag, 15. oktober 2021 - af Marianne Singer

Prins Christian fylder 16 år: Vild udvikling på kort tid

Prins Christian ved sin konfirmation i maj. 
Prins Christian ved sin konfirmation i maj. 
Foto: Hanne Juul
Prins Christian fylder fredag 16 år og bliver helt sikkert fejret stort af familie og venner. BILLED-BLADET har set nærmere på den vilde udvikling kronprinsparrets søn har gennemgået det sidste halve år.

Prins Christian fylder fredag 16 år og kan se tilbage på nogle spændende og udfordrende måneder, der i den grad har udviklet ham. Danskerne har således for første gang for alvor set kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste søn træde i karakter i offentligheden og i sin rolle som nummer to i den danske tronfølge.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stilfuld og selvsikker

Allerede i april udstrålede den unge prins stil og selvsikkerhed på billeder fra kongehuset, hvor man ser ham til søndagsgudstjeneste i Asminderød Kirke ved Fredensborg sammen med sin farmor, dronning Margrethe, som han altid har haft et særligt forhold til.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Godt to uger senere fulgte hele Danmark spændt med, da en glædesfyldt prins Christian var hovedpersonen ved sin konfirmation i Fredensborg Slotskirke.

Prins Christian sammen med sine forældre ved sin konfirmation.
Foto: Franne Voigt for Kongehuset

Med smil og kække bemærkninger klarede han nysgerrige spørgsmål fra pressen og vinkede veloplagt til de mange nysgerrige, der var mødt op på slotspladsen for at få et glimt af de kongelige. 

Historisk opgave

Der skulle ikke gå mere end en måned, før han igen tiltrak sig alles opmærksomhed på en historisk opgave med sin far og farmor i Sønderjylland.

Foto: Hanne Juul
Prins Christian ved Genforeningsfejringen. 
Foto: Hanne Juul

Sammen var den kongelige trio æresgæster ved den store officielle fejring af 100-året for Genforeningen, og endnu en gang viste prinsen, hvor legende let det er for ham at begå sig i offentligheden ved både at have overskud til at give sin farmor en hjælpende hånd undervejs og spontant tale med pressen.

Kæmpe sportsoplevelse

Samme sommer valgte Frederik og Mary at give deres søn en kæmpe oplevelse, da de tog ham med til Wembley i London for at se det danske landshold spille EM-semifinale mod England.

Foto: Kongehuset

Den mest skelsættende oplevelse for prinsen har dog uden tvivl været, at han i august flyttede hjemmefra, da han startede på gymnasiet på Herlufsholm Skole i Næstved, hvor han nu er kostelev.

Prins Christian med sine forældre på Herlufsholm Skole. 
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Prins Christian fejres fredag privat af sin familie. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden