21. sep. 2016
Af Trine Larsen

Prins Henrik åbner udstilling på Mallorca

Prins Henrik
Prins Henriks skulpturer og Carl-Henning Pedersens malerier udstilles sammen i galleriet CCA Andratx på Mallorca.
Foto: CCA Andratx
Prins Henrik er taget til Mallorca. Ikke for, som mange andre danskere, at holde ferie, men for at åbne udstillingen "Eventyrlig Dialog", hvor prinsens egne digte og skulpturer blander sig med værker af Cobra-maleren Carl-Henning Pedersen på det danskejede galleri CCA i Andratx.

Prins Henrik er taget til Mallorca for at være med til åbningen af udstillingen "Eventyrlig Dialog" på galleriet CCA Andratx på den spanske ø.

LÆS MERE: Dronning Margrethe nyder sin ferie med prins Henrik

Udstillingen, som prinsen kaster glans over, er på alle måder en eventyrlig dialog, idet prinsen udstiller nogle af sine skulpturer i de smukke omgivelser, mens den afdøde Cobra-maler Carl-Henning Pedersens farvestrålende malerier danner rammen om samarbejdet. Nogle af d'herrers digte udstilles også.

Prins Henriks store passion

Prins Henrik har med sin pension fra de fleste officielle pligter nu endeilg tid til at gøre mere ved sin passion, kunsten. Dét optager mere og mere af prins Henriks tid, og dermed har prinsen i årets løb også haft mulighed for blandt andet at udbrede kendskabet til nogle af de mange skulpturer og digte, han har lavet gennem et langt liv.

LÆS MERE: Prins Henrik viste sin torso frem

Senest afslørede prins Henrik en af sine smukke skulpturer foran Rådhuset i Tønder, og nu kan ferierende danskere og andre på Mallorca glæde sig over den helt enestående udstilling. Det er nemlig lykkedes for galleriparret Jacob og Patricia Asbæk at forene de to kunstnere i samme udstilling på deres enestående galleri i Andratx. Galleriet åbnede i 2001.

Kan opleves indtil 30. april 2017

Jacob og Patricia Asbæk hører til blandt de bedste venner i prinsen og dronningens vennekreds, så det er ikke tilfældigt, at prins Henriks skulpturer havner i en udstilling på Mallorca. Men at galleriparret har formået at samle de to kunstneres arbejde i en fælles udstilling er unikt.

Udstilllingen åbner officielt på lørdag kl. 18 og kan nydes indtil 30. april næste år. Herefter vil interesserede kunne opleve udstillingen i Herning på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelt Museum.

Prins Henrik
Foto: CAA Andratx
Prins Henrik
Foto: CAA Andratx

Læs mere om: