13. aug. 2015
Af af Dorte Quist

Prins Henrik begynder i skole: Sådan bliver dagen

Prins Henrik er fyldt seks år og begynder i 0. klasse.
Prins Henrik er fyldt seks år og begynder i 0. klasse.
Foto: Lars Aarø/BILLED-BLADET
Prins Joachim og prinsesse Maries søn, seksårige prins Henrik, starter dagen med fotografering - og så står der ellers en hyggelig første skoledag på skemaet.

Fredag begynder prins Joachim og prinsesse Maries søn, prins Henrik, i skole.

Her skal han begynde i 0. klasse i Sankt Joseph Søstrenes Skole i Ordrup.

Dagen begynder med, at skoledrengen stiller op til fotografering med sine med garanti stolte forældre foran familiens hus på Emiliekildevej i Klampenborg.

Prins Henrik mødes med kammeraterne

Derefter er der afgang til skolen, hvor prins Henrik kl. 9.00 skal mødes med sine 22 nye klassekammerater i børnehaveklassen.

Imens får prinsesse Marie, prins Joachim og de andre forældre en fællestime, hvor skoleinspektøren vil fortælle om en række praktiske ting; trafikken ved skolen, skolens mål, hvordan forældrene støtter op om børnenes trivsel og lignende.

Samtidig er prins Henrik og de andre elever samlet i deres nye klasseværelse, hvor de skal lære børnehaveklasselæreren og pædagogen, der er tilknyttet klassen, at kende.

På mandag bliver det alvor

Bagefter er der fri leg for børnene og fri snak for forældrene over en kop kaffei skolegården, og så slutter den første skoledag kl. 11.00.

På mandag starter prins Henrik så for alvor op med en rigtig skoledag, der fremover kommer til at vare fra kl. 8.10 til 13.05.

Læs mere om: