22. feb. 2018
Af af Ulrik Ulriksen

Prins Henrik bisat med jord fra sine elskede slotte

Prins Henriks bisættelse.
Prins Henriks bisættelse.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Erik Norman Svendsen foretog jordpåkastelsen ved prins Henriks båre med jord fra to slotte med en helt særlig betydning for prinsen.

Prins Henrik fik på alle måde den bisættelseshøjtidelighed, han havde ønsket.

Også jorden, som kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen kastede på prins Henriks kiste under bisættelsen, var der tænkt over.

https://imgix.billedbladet.dk/jord450.jpg
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET

Jorden var fra fra parken omkring Marselisborg Slot og vinmarkerne ved regentparrets franske vinslot, Château de Cayx.

Det har kongehusets kommunikationsafdeling oplyst.

Prins Henrik elskede Aarhus og Sydfrankrig

Tronfølgeren Margrethe fik i 1967 sammen med prins Henrik Marselisborg Slot overdraget af Margrethes far, kong Frederik IX.

Regentparret har altid elsket slottet i Aarhus og har flittigt benyttet det som sommerresidens og de holdt deres sidste jul sammen på slottet.

Château de Cayx har også altid haft en stor betydning.

For prins Henrik var det stedet, hvor han for alvor kunne være sig selv og nyde familielivets glæder og lange ture i vinmarkerne.

Af jord er du kommet

- Henrik, prins af Danmark, af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå, sagde kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen, da han foretog jordpåkastelsen som den sidste kirkelige handling i bisættelsen, inden prinsens kiste blev ført ud af kirken af 10 officerer fra Den Kongelige Livgarde.

HISTORISK UDGAVE AF BILLED-BLADET

Torsdag d. 22. februar sender BILLED-BLADET en historisk udgave på gaden. Med alle de gribende og smukke øjeblikke fra afskeden med prins Henrik - PLUS et 48-sider stort mindetillæg med prinsens liv i billeder.

Læs mere om: