21. feb. 2015
Af af Dorte Quist

Prins Henrik bliver Årets hundeven 2015

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/prins-henrik-med-hund.jpg
Niels Henrik Dam/BILLED-BLADET
Lørdag bliver prinsgemalen hædret for sin vindermentalitet og sin livslange kærlighed til de firbenede venner.

I dag, lørdag d. 21. februar deltager prins Henrik sammen med sine to gravhunde, Rosina og Querida, i hundenes svar på Oscar-uddelingen - Show of Winners - i Frederiksborg Centret i Hillerød.

Her konkurrerer 140 af de hunde, der har vundet mest i årets løb, og dagen slutter med, at en af hundene bliver kåret som Årets hund.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik kæmper for naturen

Gives til folk med vindervilje

Men prinsgemalen bliver årets kåret som Årets hundeven.

Denne hædersbevisning gives hvert år til en eller flere personer, som i løbet af året har vundet noget specielt eller vist vindervilje, og som selvfølgelig har en tilknytning til hunde.

SE VIDEOEN: Prins Henrik til fest i Aladdins hule

Derfor vinder prins Henrik

Tidligere vindere har været folk som skuespilleren Lisbet Dahl, Lars Løkke Rasmussen, Sanne Salomonsen, kronprins Frederik sammen med sit Sirius 2000-team.

- Prinsgemalen har, blandt andet i forbindelse med sin 80-års fødselsdag, vist en charmerende vindermentalitet, hvormed han har vundet anerkendelse og respekt fra hele Danmarks befolkning. Prins Henrik er både hundeejer og en stor hundeven samt protektor for Dansk Kennel Klub, og det er derfor meget velfortjent, han kåres som Årets hundeven, fortæller Ulf Fjelsted Jørgensen, der sammen med Dansk Kennel Klub og hundefoderfirmaet Royal Canin står bag arrangementet.

Læs mere om: