24. sep. 2016
Af af Trine Larsen

Prins Henrik er på Mallorca

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_lhl1901.jpg
Foto: Lars H. Laursen
Prins Henrik er på den spanske ferieø for at åbne en udstilling, hvor adskillige af hans egne skulpturer er med.

Prins Henrik er på Mallorca, men ikke for at holde ferie.

Han åbnede i går udstillingen Eventyrlig Dialog - hvor kunstneren Carl-Henning Pedersens farvestrålende malerier danner symbiose og kulisse for adskillige af prinsens egne skulpturer.

Åbningen, der skete på det danskejede galleri CCA Andratx med galleriejerne Patricia og Jacob Asbæk i spidsen, blev noget af et tilløbsstykke.

LÆS MERE: Dronningen nyder ferien med prins Henrik

Prinsen er glad og stolt

At prins Henrik udstiller sine skulpturer sammen med den internationale Cobra-kunstner er noget, der giver genlyd i de kredse. Og prins Henrik selv var da også glad og stolt over udstillingen.

- Jeg synes, den er blevet virkelig flot. Men det er ikke min fortjeneste, sagde prins Henrik og roste både kurator og tidligere museumsdirektør Jens-Erik Sørensen, der har sammensat udstillingen, og veninden galleriejer Patricia Asbæk.

Gallamiddag med vennerne

Om aftenen var godt 200 gæster inviteret til preview og gallamiddag med prinsen som æresgæst - i øvrigt sammen med afdøde Carl-Henning Pedersens enke, kunstneren og forfatteren Sidsel Ramson.

I aften vil prins Henrik være til stede, når der er officiel fernisering på den enestående udstilling, som kan ses på Mallorca indtil den 30. april næste år, hvorefter den skal videre til både Paris og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelt museum i Herning.

https://imgix.billedbladet.dk/_lhl1733.jpg
Foto: Lars H. Laursen

Læs mere om: