Søndag, 18. februar 2018 — af Ulrik Ulriksen

Prins Henrik hyldes på gribende måde af sejlervennerne

Foto: Hanne Juul
I sejlermiljøet var prins Henrik en stor og beundret personlighed, som markerede sig både ude på vandet og inde på land i havnen efter de mange kapsejladser, han deltog i. Et par af de nære sejlervenner mindes prinsen på en helt særlig varm måde.

Mange mennesker mindes prins Henrik med stor glæde og varme, og sådan er det også i sejlermiljøet, som prins Henrik nød at være en del af, fra det øjeblik han kom til landet. Et par af prinsens gamle sejlervenner har til Bådmagasinet sendt en helt særlig hilsen inspireret af kanonernes 27 salutskud fra Batteriet Sixtus på Holmen og fra kanonerne på Kronborg. Vennerne Mark Flindt, Peter Kampmann, Lars Hendriksen og Philipp Skafte-Holm sendte prinsen ud på sin sidste sejlads med endnu 27 salutskud i form af et tilsvarende antal punkter med rosende ord.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Introducerede Frederik til sejlsport


Du kan sende dine hilsner og varme tanker til dronningen og familien på BILLED-BLADETs særlige kondolence-side her

Prins Henrik gjorde alle glade

For sejlervennerne er det vigtigste nok et par af de sidste af de 27 "salutter", som fremhæver, at prins Henrik havde evnen til at få mennesker til at føle sig godt tilpas i hans selskab, samt at han var en karismatisk inspirator. Finalesalutten er den mest rørende af dem alle. Den afffyres ærefuldt af en helt særlig årsag: - Fordi prins Henrik vil præge vores tanker og væremåde i resten af vores liv, lyder det fra prinsens kammerater.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden