Prins Henrik indviede sanse-haver i Hammel

Da prinsgemalen ankom, fik han en rundvisning i nogle af \

Da prinsgemalen ankom, fik han en rundvisning i nogle af "De 10 Haver" med ledende terapeut Lis Kleinstrup som guide.

Foto: RH Neurocenter Hammel
Takket være en check fra prinsgemalen og Lions Club får hjerneskadede nu et nyt behandlingstilbud

Prins Henrik, der i øjeblikket ferierer med dronningen på Marselisborg, brugte en af fridagene på at indvvie en ny og spændende behandlingsform på Regionshospitalet Neurocenter Hammel lidt uden for Aarhus. For tre år siden overrakte prinsgemalen som protektor for Lions Club en check fra organisationen på en halv million kroner til netop Neurocenter Hammel, og det var resultatet af bl.a. disse penge, som prinsgemalen ønskede at se. "De 10 Haver" hedder hospitalets nye tilbud til patienterne, der ofte har været ude for svære hjerneskader.

- Vi ønsker for vores patienter, der har fået en hjerneskade, at de hver især kan komme så langt som overhovedet muligt tilbage til det liv, de ønsker og kendte før. Haverne, som  Deres Kongelige Højhed har set lidt af i dag, er et vigtigt element. Sanserne skal vækkes, og vores patienters muligheder for det er nu blevet langt bedre, sagde ledende terapeut Lis Kleinstrup i sin tale.

Projektet med "De 10 Haver" på RH Hammel Neurocenter har gennem de seneste år fået støtte også af Team Rotary Favrskov, der har doneret 142.000 kroner. Herudover har Danske Planteskoler doneret alle planterne til "Den grønne plet" til en værdi af ca. 100.000 kroner. Herudover har hospitalet bidraget med midler og mandetimer.

Inden den officielle indvielse var prinsgemalen på en kort rundtur i tre af de 10 haver - heriblandt ”Den Grønne Plet”, ”Drivhushaven” og ”Frugthaven” ved børnelegepladsen . Rundturen blev afsluttet i ”Dufthaven”, hvor taler og "karpe-udsætning" fandt sted.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden