18. maj. 2016
Af Trine Larsen

Prins Henrik læste med kongelig skuespiller

Prins Henrik og Søren Sætter-Lassen.
Prins Henrik og Søren Sætter-Lassen.
Foto: Lars H. Laursen
Prins Henrik var æresgæst, da den franske ambassadør Francois Zimeray onsdag aften var vært på ambassaden i København, hvor prins Henrik læste op på fransk og kongelig skuespiller Søren Sætter-Lassen læste Holberg på dansk.

Prins Henrik og skuespilleren Søren Sætter-Lassen sørgede for fusions-litteratur mellem Danmark og Frankrig, da de mødtes på den franske ambassade for at læse uddrag af to forskellige værker.

Prinsen læste uddrag af franske Montesquieus "Persiske Breve" på originalsproget, mens Søren Sætter-Lassen læse Holberg-uddrag på dansk.

Prins Henrik var i hopla og gav alt han havde i sig, mens han også forklarede, hvor genial den franske forfatter havde været ved at lade datidens kritik af det franske samfund blive set gennem to fremmede prinsers øjne i deres første møde med Paris.

Holberg var inspireret af Montesquieu, men prinsen fortalte, at de aldrig nåede at møde hinanden. Men deres kulturelle forbindelse sørgede prins Henrik og Søren Sætter-Lassen denne aften for at styrke yderligere. Aftenen var arrangeret af Holbergsamfundet, hvis formand, Sune Berthelsen, glædede sig til endelig at kunne byde prins Henrik velkommen.

Arrangenentet var allerede planlagt sidste år i september, men den dag prins Henrik skulle komme og læse op, døde hans søster Maurille Beauvillain og prinsen måtte desværre melde afbud med kort varsel og haste til Frankrig.

Nu var han der... i topform og fuld af liv og fortælleglæde, så alle gæsterne sad bjergtaget over hans karisma.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Læs mere om: