3. maj. 2016
Af Dorte Quist

Prins Henrik morede sig kongeligt i Tivoli

Prins Henrik
Prins Henrik.
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Ved Tivoli Clubbens traditionelle forårssamling i Grøften gav prins Henrik titlen som "Årets pibe" videre til forfatteren Henrik H. Lund.

Med ordene "Fra Henrik til Henrik" overrakte prins Henrik en pibe - som i Tivoli Clubbens jargon er en trætønde fyldt med flere liter portvin - til forfatteren Henrik H. Lund. Prins Henrik blev nemlig sidste år, hvor han fejrede 25-års jubilæum i Tivoli Clubben af 1868, udnævnt til "Årets Pibe".

Ved Tivoli Clubbens møde i restaurant Grøften tirsdag var det så prins Henriks tur til at give Pibe-titlen videre, hvilket han gerne gjorde. Sammen med portvinstønden hængte prinsen også en vinsmage-kop om halsen på Henrik H. Lund.

TILBUD PÅ BILLED-BLADET – Glæd med en Mors dag gave

Prins Henrik dansede i Grøften

Prinsen overlod til skuespilleren og ord-ekvilibristen Flemming Jensen at holde hyldest-talen for årets nye pibe. Og der fik Flemming Jensen både prinsen, hele Tivoli Clubben og alle tjenerne til at skraldgrine, da han indledte talen med at rose prinsens talent for ord, og sagde, at han nu kendte to digtere på kanten af samfundet - Yahya Hassan og prinsen. "Men heldigvis er De jo på fri fod endnu".

Prins Henrik har en stor humoristisk sans, og han både sang opera med operasangeren Susanne Elmark på skødet, og dansede såmænd også lidt vals med en anden operasanger, Sofie Ottosen.

Da prinsen ved frokostens slutning skulle idømmes en bøde, fordi han var kommet 10 minutter for sent til humørparade ved Tivolis hovedindgang om formiddagen, slap han for straf, fordi Tivoli Clubbens "diktator" Flemming Krøll, påpegede, at prinsen havde danset i Grøften i stedet for at danse i Stockholm.

LÆS MERE: Prinsgemalen ændrer titel

Læs mere om: