17. mar. 2017
Af Trine Larsen

Prins Henrik på rundtur i Egypten

Prins Henrik
Prins Henrik.
Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Prins Henrik har - nærmest traditionen tro - været på vinterferie i Egypten, og han roser landet i et TV-interview.

Næsten årligt er prins Henrik i Egypten, når vinteren tager fat i Danmark. For klimaet i Egypten passer prinsen perfekt, og efter en ferie i Caribien sammen med Christian Kjær og hans hustru, Susan Astani Kjær, gik turen til Nordafrika.

Prins Henrik har som altid været på besøg hos sin ven hotelejeren Enan Galaly, og prinsen har tilsyneladende også denne gang været vidt omkring i landet.

Prins Henrik gav TV-interview i Sharm el-SheikH

Det fortæller prinsen selv om til den populære egyptiske TV-station Al Qahera Al Youm, der mødte prins Henrik i Sharm el-Sheikh, der også er et populært feriested for mange danskere. Her gav prinsen i den forgangne uge interview og fortalte, at han elsker at være i landet. Prins Henrik har rejst fra Cairo i nord til Aswan i syd med afstikkere til både Luxor og Alexandria, hvor han har været flere gange.

- Jeg kan slet ikke huske, hvor mange gange jeg har været i Egypten, men henved 30 gange, fortæller prinsen, der ser frisk, glad og brun ud.

Sætter pris på egypterne

Grunden til, at prinsen er så glad for Egypten, er foruden det gode klima også den venlige befolkning, fortæller han.

- Jeg elsker Egypten, for egypterne er et meget varmt og imødekommende folk, siger prinsen til den smukke TV-interviewer og smiler, da hun spørger, hvilket budskab prinsen vil sende til egypterne.

LÆS MERE: Dronning Margrethe tager hele familien med til prins Richards bisættelse

- Jeg synes, at egypterne selv skal sprede budskabet om, at I går ind for fred og er et kulturelt folk. To gode principper, som egypterne bare skal fortsætte med, siger prinsen, der på turen har haft følge af hoteldirektør Enan Galaly, som også ledsagede prinsen rundt i Egypten, da han besøgte landet sidste år i februar.

Se Interviewet med prins Henrik her.

Læs mere om: